Ascultarea muzicii este cheia pentru a reduce stresul, a îmbunătăți productivitatea, pentru o relație mai apropiată cu cei din jur, dar și pentru a fi mai sănătos.
Ascultarea muzicii, dar și a altui tip de conținut audio, ajută la reducerea stresului, sporește productivitatea, îi determină pe utilizatori să fie mai apropiați unii de ceilalți și îi antrenează să aibă grijă de starea lor de sănătate. La nivel global, persoanele care ascultă muzică timp de peste trei ore pe zi au declarat că acest obicei le stimulează mai mult decât cafeaua, sexul sau televizorul.
76% dintre oamenii care au participat la studiul realizat de Sonos susțin că se simt imediat mai conectați cu cineva dacă persoana respectivă ascultă același tip de muzică, iar 70% au răspuns că gusturile muzicale elevate îi fac pe ceilalți mai atrăgători.
Experiențele de audiție contribuie și la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea stresului. 54% dintre participanții la studiu susțin că ascultarea anumitor melodii i-a făcut să râdă sau să plângă în mod neașteptat, 68% au declarat că li se schimbă total starea atunci când ascultă muzică, iar 74% susțin că se simt mai puțin stresați atunci când ascultă melodia preferată. Pentru 42% dintre respondenți, podcasturile au un efect de relaxare asupra stării lor generale.
Productivitatea și creativitatea sunt și ele stimulate de experiențele de audiție. Muzica îi ajută pe oameni să-și ducă la bun sfârșit activitățile chiar mai eficient decât cafeaua, iar participanții la studiu au resimțit o productivitate cu peste 50% mai mare.
Mai mult, 75% dintre persoanele care fac regulat exerciții fizice susțin că muzica are un impact mai puternic decât suplimentele alimentare asupra rutinei lor de fitness. 81% au arătat că melodiile preferate îi stimulează să ajungă la potențial maxim în timpul antrenamentului, iar 77% au declarat că, atunci când se gândesc să sară peste un antrenament, muzica îi încurajează să continue.