La Timisoara, am intalnit niste proprietari care au mizat pe simplitate, dar care locuiesc intr-o casa ce trece, cu greu, neobservata.

Povestea casei din Timisoara a inceput in urma cu patru ani, in momentul in care proprietarii au facut primul pas spre implinirea unui vis: acela de a avea o casa intr-o zona linistita a orasului. Ei au pornit la „drum” cu dorinta de a avea o locuinta in care sa domneasca „simplitatea”. In scurt timp, dupa primele intalniri cu arhitectul, pe care l-au gasit in Alba Iulia, si-au schimbat radical perceptia despre viitoare casa. Proprietarii si-au dat seama ca ii caracterizeaza mai bine o casa mare, cu personalitate in care fiecare membru al familiei sa isi gaseasca locul si sa aiba intimitate. Asa se face ca proiectul locuintei a fost modificat, de mai multe ori, chiar si dupa ce a fost pusa piatra de temelie a constructiei.

Punctul de interes al exteriorului este coloana care sustine o prelungire a mansardei si care marcheaza un punct de intalnire imaginar al peretilor exteriori. Coloane, de diferite marimi, se regasesc la intrarea principala a locuintei dar si deasupra terasei acoperite, asigurand o simetrie a formelor. Mansarda casei este decorata, in stil futurist, cu doua ferestre rotunde. Locuinta are doua intrari la care se adauga un acces secundar prin terasa inchisa cu sticla, care comunica cu bucataria. In plus, membri familiei au posibilitatea sa se relaxeze, in functie de anotimp, pe doua terase, una inchisa cu geam si tamplarie iar si cealalta in aer liber.

Dupa ce locuinta a fost inaugurata oficial, spatiul util a mai fost extins cu inca o camera. Motivul? Proprietarii au vrut sa profite, din plin, de fiecare metru patrat asa ca au optat pentru exploatarea spatiuliui creat deasupra garajelor. Ei au realizat aici un dormitor spatios care a fost, repede, revendicat de cel mai mic membru al familiei.

La interior, primul nivel este alocat dormitoarelor, care au bai proprii, in timp ce mansarda este dedicata studiului si oaspetilor, acestora fiindu-le asigurate spatii de odihna. Dupa ce au vazut casa finalizata, proprietarii si-au dat seama ca este mult mai bine sa ceara sprijinul unui specialist si in ceea ce priveste amenajarea interiorului. In conditiile in care, la exterior simplitatea s-a transformat intr-un stil cu personalitatea, proprietarii au mizat pe clasic si opulenta atunci cand a venit vorba de mobila si decoratiuni. Pentru parchet, balustrada scarii interioare si mobilier s-a optat pentru lemn masiv, accentul de culoare fiind pus de covoare, decoratiuni si tapet. Punctul de interes al livingului este un vitraliu, care se intergreaza perfect in stilul clasic al locuintei. Un alt aspect care ne-a captat atentia este faptul ca arhitectul a optat pentru transpunerea detaliilor arhitecturale din exterior, in interior. Cu alte cuvinte, coloanele de sustinere si liniile drepte au fost folosite, cu succes, in living, capatand, astfel, valente estetice.

Casa este executata din cadre de beton armat cu izolatie termica iar in curte a fost montat pavaj realizat din piatra naturala, care se integreaza perfect in aspectul gradina, realizata cu ajutorul unui inginer peisagist. In plus, proprietarii au descoperit secretul unor plante mereu verzi, indiferent de intemperiile vremii. 

FISA TEHNICÃ:
Suprafata utila: 350 mp
Suprafata terenului: 1.200 mp
Niveluri: 3
Numar camere: 7
Anul inceperii: 2007
Finalizare: 2008

Related posts

Si o garsoniera poate fi incapatoare

Adina Meyers

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Adina Meyers

Oaza de liniste langa Transfagarasan

Adina Meyers