Home

Ce fel de parchet alegi pentru casa ta

Pardoseala este unul dintre elementele principale care dau atmosfera întregii case. Ca și pereții, aceasta acoperă o mare parte din suprafața casei, așa că atunci când o alegi trebuie să te gândești mai mult și să iei în calcul toate variantele existente pe piață.

Despre parchetul din lemn natural se știe că aduce căldură și confort la interior. Dacă vrei să mizezi pe un astfel de produs de calitate, atunci, trebuie să știi că țările care au o tradiție în producția parchetului de calitate sunt Finlanda, Elveția sau Germania. Pentru că podeaua este foarte expusă la uzură, îți recomand să alegi un astfel de parchet de calitate, care durează în timp și se întreține ușor.

Parchetul din lemn masiv

Este cel mai scump, dar și cel care are aspectul cel mai plăcut. În plus, are o serie de calități pe care nu le întâlnim la alte tipuri de parchet. Izolează termic foarte bine, rezistă foarte mult în timp, se poate recondiționa (la o distanță de aproximativ zece ani, în funcție de traficul la care este supus, acesta poate fi rașchetat și lăcuit, operațiuni în urma cărora arată ca nou).

În funcție de stilul amenajării, poți aranja lamelele de parchet masiv în diferite forme, forme care pot aduce la interior mai mult dinamism sau pot chiar creea senzația vizuală de spațiu alungit.

Parchetul laminat

Este tot mai popular în ultimul timp datorită prețului mic. Are un preț mic pentru că nu este realizat din lemn natural, precum cel de mai sus, ci din conglomerate lemnoase acoperite cu o peliculă subțire din plastic. Din păcate, acesta nu rezistă mult timp în camerele cu trafic și nici nu izolează termic, dar se poate monta ușor (fără cuie sau adeziv). Acesta nu se poate rașcheta, prin urmare atunci când se degradează, trebuie schimbat cu totul.

Parchetul stratificat

Numele îi vine de la faptul că este alcătuit din straturi succesive de lemn (esențele celor trei straturi pot fi diferite). Este ideal în cazurile în care ai optat pentru încălzire termică prin pardoseală și îl găsești într-o gamă variată de esențe, deci îl poți adapta ușor în orice decor.

Foto: Meister

Related posts

Jocurile de noroc, multiple beneficii asupra psihicului

Adina Meyers

An old wooden shed was transformed into a beautiful chalet

Adina Meyers

Ce trusă de unelte nu trebuie să îți lipsească din casă

Adina Meyers