Amenajari Interioare Home LifeStyle

Ce este un design de interior ecologic? – FOTO

Designul ecologic sau eco-design reflectă dorinţa omului de a apropia la maxim locuinţa lui de condiţiile naturale. Unul din aspectele principale ale proiectării ecologice este folosirea doar a materialelor naturale, ecologice. 

Eco-design se potriveşte cu orice buget. Un design eco-friendly folosește produse low-energy, materiale sustenabile, produse cu grad scăzut sau deloc de toxicitate, produse reciclabile sau realizate din materiale reciclate.

Un produs de design interior este considerat ecologic dacă bifează următoarele criterii:

1 .Îi putem crește durata de viață.

Acest lucru se poate întâmplă dacă: produsul este durabil din punct de vedere tehnic, poate fi îmbunătățit sau transformat în altceva odată ce iese din uz.

2. Folosește un material în cantități minime.

3. Folosește materiale reciclabile.

Un produs de interior eco trebuie să fie realizat dintr-un material reciclabil. Cele mai multe produse finite se pot recicla, dar puține ajung la acest proces. Dar elementele care se dezasamblează ușor și rapid au șanse bune să fie refolosite cu alte scopuri.

Se pot recicla:

  • mase plastice = nelăcuite, fără adezivi sau plasticuri lipite pe ele, realizate dintr-un singur material plastic și nu în combinații,
  • oțel = dacă nu conține în compoziția sa prea mult cupru,
  • sticlă
  • lemn

Mobilierul eco este cel realizat din lemn masiv sau din plăci de MDF (medium density fiberboard). În această categorie intră și mobila recondiționată. Pardoselile eco sunt realizate din lemn natural sau stratificat, lipit cu adezivi ce nu conțin COV ( compuși organici volatili). Indicate sunt și podelele din lemn masiv (dușumele, parchet din lemn natural), plăcile ceramice eco (realizate din porțelan și peste 55% sticlă reciclată).

Iar când vorbim despre terasele exterioare se recomandă decking-ul, placarea cu lemn natural.

Related posts

In promotia Electrolux, uscatoarele de rufe au reduceri egale cu valoarea consumului lor energetic anual de pana la 3 ani

Adina Meyers

Hang around in style this summer with the TiiPii hammock

Adina Meyers

Cum sa iti amenajezi locuinta in stilul shabby chic

Adina Meyers