Home

Ce este si cum se toarna sapa de egalizare

Sapa de egalizare este un strat din mortar de ciment, care se aplica direct pe stratul suport sau pe un strat intermediar de termoizolatie.

Cum se toarna sapa de egalizare? La aplicare, betonul sau sapa suport trebuie sa fie bine uscate. De asemenea, stratul suport trebuie sa fie curat, ceea ce presupune indepartarea prin suflare cu aer sau prin aspirare a prafului si a diverselor impuritati.

Daca suprafata suportului este prea neteda atunci ea trebuie asperizata prin sablare, frezare sau frecare cu materiale abrazive.

Riscul aplicarii sapelor autonivelante pe suporturi care nu indeplinesc cerintele mentionate este acela al nerealizarii aderentei si in consecinta al desprinderii stratului de sapa.

Dupa preparare, sapa autonivelanta se toarna pe suport, intr-un singur strat. Intinderea, nivelarea si uniformizarea sapei la grosimea dorita se face folosind dupa caz dreptarul, fierul de glet, drisca cu dinti, grebla sau trafaletul din plastic cu tepi.

In cazul unor suprafete mari, sapele autonivelante pot fi puse in opera mecanizat, utilizand, de exemplu, pompele de tencuieli mecanizate.

Specialistii recomanda ca la contactul cu peretii sa se creeze rosturi de izolare, folosind banda de buret sau polietilena expandata.

Dupa turnare, se recomanda protejarea sapelor impotriva uscarii fortate, cu alte cuvinte nu trebuie sa faceti curent in camera prin deschiderea usilor si a ferestrelor sau alte metode prin care sa fortati uscarea.

Articole similare

Advertorial: O podea de designer? 3 motive pentru care spunem DA parchetului Barlinek.

Adina Meyers

Ce trebuie să știi despre alegerea unei pardoseli de calitate pentru casa ta

Adina Meyers

Nu uita sa decorezi semineul in perioada sarbatorilor de iarna

Adina Meyers