LifeStyle

Ce de-a 5 editie a „PROMENADEI OPEREI”

„Muzica de opera este mereu prezenta în viata noastra fara sa ne dam seama: fragmente extrem de cunoscute si îndragite cum ar fi „Habanera” din „Carmen” sau „Marsul triumfal” din „Aida” sunt astazi folosite ca sonerie de mobil, fond sonor pentru reclame sau ca muzica de film. Neavand însa o cultura artistica formata, publicul nu stie ca ceea ce asculta este opera si se fereste uneori sa ne treaca „pragul” temandu-se nejustificat ca ar fi vorba despre un gen plictisitor sau vetust. Pentru a învinge aceste prejudecati, iesim în fiecare vara în parcul din fata Operei Nationale Bucuresti si daruim spectatorilor un concert extraordinar cu intrare libera, un program variat cu cele mai celebre fragmente din opere si operete. Pentru cea de-a cincea editie a Promenadei Operei dorinta noastra ramane aceeasi: „sa cucerim”  noi iubitori de muzica de calitate.”

Sambata, 20 august 2011, ora 21.00, Opera Nationala Bucuresti invita publicul la cea de-a V-a editie a „Promenadei Operei”, concert extraordinar în aer liber. Evenimentul se va desfasura pe esplanada ONB (spre bulevardul M. Kogalniceanu), iar intrarea va fi libera.

Concertul extraordinar propune spectatorilor un program bogat si variat, reunind cele mai cunoscute si mai îndragite fragmente din opere si operete (arii si duete), în interpretarea unora dintre cei mai talentati si mai apreciati artisti lirici ai momentului, angajati sau colaboratori ai ONB. Editia din acest an va aduce în fata publicului solisti precum Iordache Basalic, Leonard Bernad, Mariana Colpos, Ana Maria Comsa, Lucian Corchis, Felicia Filip, Daniel Filipescu, Pompeiu Harasteanu, Irina Iordachescu, Maria Jinga, Hector Lopez, Vlad Mirita, Tina Munteanu, Sorana Negrea, Eugen Secobeanu, Florin Simionca, Mihaela Stanciu, si Crina Zancu. Orchestra si solistii vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Din programul serii vor face parte fragmente celebre din opere precum „Faust” (Charles Gounod), „Tosca” (Giacomo Puccini), „Rigoletto” (Giuseppe Verdi), „Don Giovanni” (Wolfgang Amadeus Mozart), „Il Barbiere di Siviglia” – „Barbierul din Sevilla” (Gioachino Rossini), „Rusalka” (Antonín Dvořák), „Samson si Dalila” (Camille Saint-Saëns), dar si lucrari muzicale îndragite ca „O, sole mio!” sau „Granada”. Evenimentul va fi prezentat de actorul Adrian Paduraru.

 „Promenada Operei” este un eveniment organizat numai gratie sponsorilor si partenerilor institutiei: Ford Colina Motors (sponsor principal), BRD, Astra Asigurari, CRIsoft, Floraria Olandeza, Euromerx, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, al Primariei sectorului 5 si al Jandarmeriei Romane. Gratie sustinerii oferite de sponsori, evenimentul poate fi organizat si în acest an cu acces gratuit, în ciuda problemelor financiare cu care se confrunta majoritatea institutiilor publice din Romania.

Related posts

Cum să decorezi casa pentru petreceri

Adina Meyers

Miele devine partener exclusiv de echipamente de bucătărie pentru “The World’s 50 Best Restaurants”

Adina Meyers

Advertorial: Cum să îţi alegi verighetele pentru nuntă

Adina Meyers