Solutii Constructive

Solutii de iluminare naturala pentru cladirile cu acoperis terasa

Printre cele mai cautate proiecte ale momentului se numara cele ale caselor cu acoperis terasa, incaperi confortabile, de o simplitate rafinata, in care comunicarea vizuala se face prin intermediul unor suprafete vitrate generoase, apelandu-se la produse si tehnologii de ultima generatie.

Cea mai cunoscuta metoda pentru iluminarea spatiilor este folosirea ferestrelor de fatada. In schimb, pentru a aduce lumina in profunzimea incaperilor, unde vitrajele de fatada nu mai asigura o iluminare eficienta, ferestrele VELUX create special pentru acoperisul terasa reprezinta o solutie inovativa si accesibila. Acestea suplimenteaza cantitatea de lumina naturala si asigura distributia ei uniforma in incapere. In plus, pot asigura ventilatia naturala prin efectul de cos de fum, datorita diferentei de inaltime de instalare a ferestrelor, aerul fiind reimprospatat in cateva minute.

Recomandata atat pentru terase circulabile cat si necirculabile, fereastra este disponibila in doua variante:

· Fereastra fixa, care poate fi folosita exclusiv ca sursa suplimentara de lumina naturala, fiind recomanda in cazul in care exista alte surse de ventilatie in interior;

· Fereastra electrica, care ofera in plus posibilitatea ventilatiei naturale deoarece se deschide pana la 15 cm pentru ca aerul sa patrunda prin acoperis.

Dotate cu sistemul INTEGRA®, ferestrele electrice pentru acoperis terasa ofera un confort maxim. Cu ajutorul telecomenzii cu afisaj digital se pot actiona si totodata programa orele de deschidere/inchidere, astfel incat sa beneficiati de o ventilatie eficienta in timpul zilei. Pe langa setari si programe, ferestrele electrice au si un senzor de ploaie care le va inchide automat la caderea primilor stropi.

Ambele modele de ferestre beneficiaza de geam care ofera protectie suplimentara impotriva decolorarii premature a mobilierului, fiind recomandate in special locuintelor care au specificatii stricte pentru izolare termica crescuta, deoarece pierderile de caldura sunt minime. La randul lui, geamul este protejat de o cupola acrilica rezistenta, care poate suporta o presiune de pana la 250kg/m2 , distribuita in mod egal pe suprafata acesteia.

In concluzie, in momentul proiectarii casei, luati cele mai bune decizii cu privire la amplasarea ferestrelor, numarul si tipul acestora, intrucat vor influenta in mod direct cantitatea de lumina de care doriti sa beneficiati, vederea spre exterior si ventilatia naturala.

Detalii si inspiratie pe www.velux.ro

Related posts

Materiale de construcție din CIUPERCI. Produs ecologic și complet reciclabil – VIDEO

Adina Meyers

Va doriti facturi la incalzire reduse si un sistem termic mai sigur?

Adina Meyers

Studenți din Iași au câștigat concursul de design urban sustenabil RESPO CITY, ediția 2023

Adina Meyers