Amenajare dormitor

Ce beneficii au saltelele din spumă de memorie? 

Unde te retragi atunci când ai nevoie de câteva ore de somn odihnitoare? De cele mai multe ori, în patul din dormitor. Însă atunci când salteaua nu este tocmai potrivită, iar așternuturile nu îți mai oferă un confort ridicat, parcă merge un somn și pe canapeaua din living. Această gândire este toxică pe termen lung și îți aduce o serie de probleme – de la oboseală constantă și dureri de spate, la un nivel redus de energie și o productivitate scăzută, tocmai din cauza lipsei somnului. Primul lucru pe care trebuie să îl faci în acest sens este să schimbi salteaua patului și să optezi pentru una cu spumă de memorie care te va face să crezi că dormi pe nori.

Ce este salteaua cu spumă de memorie?

Salteaua cu spumă de memorie a fost concepută inițial prin anii 1960, pentru navele spațiale NASA, având avantajul de a absorbi șocurile și de a ameliora durerea de spate. Ulterior, acest tip de saltea a început să fie folosită în spitale, pentru a oferi un confort sporit pacienților, iar mai apoi a ajuns și în casele oamenilor. Saltelele cu memorie sunt recomandate în mod special persoanelor care au dormit prea mult timp pe o saltea nepotrivită și acum se confruntă cu dureri de spate. Se numește ”saltea cu memorie” pentru că are capacitatea de a prelua forma corpului tău pentru o perioadă mai lungă de timp și de a-ți oferi un somn odihnitor prin reducerea tensiunii din zonele sensibile (șolduri, spate, umeri, etc.). Poți considera o astfel de saltea o investiție în confortul tău și în calitatea somnului. Dacă te orientezi și către o pernă cu memorie, vei descoperi cât de odihnitor poate fi de fapt somnul.

Ce beneficii are o saltea cu spumă de memorie?

Îți asigură un somn liniștit alături de partener – dacă dormi alături de un partener cu un somn agitat, o astfel de saltea îți va aduce liniște pentru că oricât de mult și-ar schimba poziția în pat, tu nu vei simți absolut nimic. 

Asigură o poziție corectă a coloanei vertebrale – majoritatea durerilor de spate provin dintr-o poziție incorectă de somn, iar acest lucru nu se întâmplă în momentul în care te întinzi pe o saltea cu spumă de memorie pentru că oferă o susținere perfectă a zonei lombare, a capului și gâtului. 

Ajută la eliberarea presiunii – salteaua cu spumă de memorie dispersează uniform greutatea corpului pe suprafața de dormit, iar acest lucru ajută la eliminarea punctelor de presiune.

Ideale pentru persoanele alergice – acest tip de saltea este mai densă, nu permite acumularea de alergeni precum acarieni, mucegai sau bacterii, deci reprezintă o variantă optimă pentru persoanele sensibile.

Somn confortabil pe toată durata anului – salteaua cu memorie îți asigură răcoarea pe care o cauți atât de mult în lunile caniculare de vară, dar și căldura necesară în sezonul rece. 

Salteaua cu spumă de memorie este o variantă populară printre persoanele care pun calitatea somnului pe primul loc. Dacă ești în căutarea unei saltele care să îți ofere senzația că plutești atunci când dormi, îți propunem să faci următorul experiment – mergi într-un magazin de specialitate, așează-te pe o saltea cu memorie și apoi pe orice altă saltea. Vei vedea diferența instant și îți vei dori să simți pe pielea ta și restul beneficiilor.

Related posts

5 stiluri interesante in care poti sa iti amenajezi dormitorul

Adina Meyers

Ce culori sa alegi pentru dormitor, in functie de personalitatea ta?

Adina Meyers

Cum să creezi o atmosferă primitoare și relaxantă în locuința ta? Finette vine cu recomandări

Adina Meyers