LifeStyle

Cateva sfaturi care sa te ajute sa lupti cu alergiile din propria casa

Alergiile iti pot da destul de mult viata peste cap atunci cand nu stii cum sa ameliorezi simptomele si, daca se poate, sa elimini complet sursele de alergie. Chiar daca ai impresia ca locuinta ta este foarte curata afla ca tocmai ceea ce nu vezi iti poate face rau. Aici ne referim la praf, polen, puf (de exemplu: puful de plopi) si exemplele pot continua.

Care este primul lucru pe care tu trebuie sa il faci atunci cand vrei sa lupti cu alergiile din propria casa? Sa identific principalele surse de alergeni. Chiar daca nu sunt vizibili, ei exista, sub forma de mici particule de praf, polen, spori si chiar puf. Animalele de companie pot fi si ele o sursa a alergiilor noastre. Toate acestea, impreuna, pot duce la manifestarea alergiilor si chiar la accentuarea astmului.

Din fericire sunt cateva sfaturi pe care ti le putem oferi si care te vor ajuta sa tii la distanta astfel de probleme. Despre ele iti vom vorbi mai multe in randurile urmatoare.

Un prim sfat pe care ti-l dam este sa incerci sa faci tot ce poti pentru a tine la distanta acarienii. Aceste organisme microscopice (care, apropo, sunt inrudite cu paianjenii si scorpionii) se gasesc in toate locuintele, fara exceptie. Ele sunt prezente in special pe lenjeria de pat, saltele, perdele, perne, jucarii de plus, prosoape si asa mai departe.

Acarienii sunt raspunzatori pentru multe dintre alergii, iar pentru a scapa de ei un prim lucru pe care il putem face este sa folosim huse antiacarieni pentru saltele si perne. De asemenea, este recomandat sa spalam lenjeria de pat in apa fierbinte cel putin o data pe saptamana.

Fumul provenit de la tigari poate declansa si el alergiile. Evita asadar incaperile in care se fumeaza, precum si cele slab ventilate. Pe scurt, nu e recomandat sa fii un fumator pasiv.

Inchide ferestrele si usile in perioadele in care nivelul de polen si alergeni este unul ridicat (sunt aplicatii pe telefonul mobil care iti ofera astfel de informatii utile). De asemenea, daca ai un aparat de aer conditionat este recomandat sa schimbi in mod regulat filtrele.

 

Related posts

Cum să îți depozitezi eficient colecția de viniluri 

Adina Meyers

O comună din România arată ca în Occident. Ştiţi care este?

Adina Meyers

Final Distribution: crestere de peste 200% la vanzarile sistemului pluvial NOVATIK in T3 2011

Adina Meyers