Amenajari Interioare

Cateva sfaturi care sa te ajute sa alegi un sistem audio de calitate

Atunci cand vine vorba de alegerea unui sistem audio de calitate putini sunt cei care intr-adevar stiu la ce sa se uite pentru a avea garantia ca iau o decizie buna pentru nevoile lor. Asta pentru ca suntem convinsi ca putem vorbi de calitate doar daca puterea boxelor este una cat mai mare. Nu e tot timpul adevarat acest lucru, dupa cum se va putea observa in randurile urmatoare.

O sa incercam in articolul de azi sa iti oferim cateva sfaturi de care e bine sa tii cont daca te-ai gandit ca a sosit momentul sa iti cumperi un sistem audio sau sa il schimbi pe cel vechi. E bine de stiut chiar de la inceput faptul ca nu trebuie neaparat sa bagi mana adanc in buzunar pentru a te putea bucura de calitate.

Incepem prin a-ti spune ca o sa ai de ales intre un sistem audio 5.1 si un sistem audio 2.1 sau 2.0 (adica stereo). Aici decizia o vei lua in functie de care crezi tu ca sunt nevoile si preferintele tale. De exemplu, cand vine vorba de ascultat muzica majoritatea prefera un sistem stereo (format din doua boxe la care se mai adauga un subwoofer). De ce? Pentru ca acestea pot oferi un sunet mai „plin”  care face ca muzica sa se auda mult mai bine. In schimb, pentru amatorii de filme si seriale cel mai bine este sa se opteze pentru un sistem audio 5.1, acesta oferind un efect Surround care creste sentimentul de realism.

Stii care e partea buna? Ca multe dintre sistemele audio 5.1 de pe piata pot fi folosite si ca unele stereo atunci cand ascultam muzica. Asadar, cel mai bine este sa optezi pentru un astfel de model, deoarece nu vei stii niciodata daca te va lovi brusc pofta de un maraton de filme bune.

Conteaza sau nu puterea boxelor? Da si nu. Este o caracteristica importanta, de care e bine sa tii cont in alegerea noului tau sistem audio, insa aici trebuie sa stii ca pentru a lua o decizie buna vei fi nevoit sa te raportezi la dimensiunile incaperii in care il vei folosi. Daca esti un utilizator obisnuit, asadar daca vrei sa te poti bucura de muzica, filme si seriale la o calitate audio buna, cel mai bine este sa alegi un model care are o putere de cel putin 140 W.

O alta caracteristica importanta este spectrul de audiofrecventa. Aici noi iti recomandam sa iti indrepti atentia catre un model care sa fie capabil sa acopere toate frecventele care pot fi percepute de urechea umana, mai exact cele cuprinse intre 20 si 20.000 Hz.

Stii ce altceva este important? Materialul din care boxele sunt confectionate. Poate ca pentru unele persoane pare greu de crezut acest lucru, insa calitate experientei acustice poate sa aiba mult de suferit din cauza unui material nepotrivit. Daca poti, incearca sa alegi un sistem audio care sa aiba boxele facute din lemn.

Pe final nu ne mai ramane sa iti spunem decat sa fii atent la amplasarea boxelor. De ce? Pentru ca am vazut destule situatii in care cele 5 boxe ale sistemului audio 5.1 erau puse in linie, una langa alta. In acest fel eliminam complet efectul Surround. Amplaseaza boxele fix asa cum recomanda producatorul in manualul cu instructiuni.

 

Related posts

Cum să aranjaţi o masă festivă de neuitat

Adina Meyers

O casa ca o oaza de relaxare

Adina Meyers

Amenajare sofisticată a unei case de familie

Adina Meyers