LifeStyle

Cateva idei practice de utilizare a bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi privit drept o adevarata „unealta” pe care o avem la indemana mereu in gospodaria noastra. Spunem acest lucru deoarece el nu este folosit doar la gatit, ci isi depaseste sfera culinara dovedindu-si utilitatea intr-un numar foarte mare de cazuri. Acest lucru se va putea vedea in randurile urmatoare, deoarece iti vom oferi cateva idei practice de utilizare a bicarbonatului de sodiu.

Un prim lucru pe care tu trebuie sa il stii despre acest ingredient este ca el ajuta foarte mult in eliminarea mirosurilor neplacute. Putem folosi asadar bicarbonatul de sodiu pentru a scapa rapid si natural de mirosul acela neplacut din frigider. Este valabil si in ceea ce priveste mirosul pe care il putem avea pe maini dupa ce am curatat un catel de usturoi sau peste. Este suficient sa frecam mainile cu bicarbonat dupa care sa clatim cu apa calda.

Suprafetele din bucatarie si baie pot fi si ele curatate fara probleme cu acest ingredient minune. Avem nevoie doar de un burete curat pe care il umezim putin, dupa care putem trece la frecat. Dupa ce ai clatit bine vei observa cum aceste suprafete devin mai stralucitoare. In plus, vor avea un miros placut, iar proprietatile anti-bacteriene vor asigura o igienizare atat de necesara acestor zone. Faianta, gresia, cada de baie, dusul, chiuvetele, aragazul, masina de spalat vase – toate se pot bucura din plin de beneficiile oferite de bicarbonatul de sodiu in ceea ce priveste curatarea si igienizarea lor.

Bicarbonatul de sodiu se dovedeste foarte util chiar si la gradinarit. Asta pentru ca el ne va ajuta sa mentinem prospetimea plantelor noastre, fie ca vorbim de cele din ghiveci ori de cele din gradina. Tot ce trebuie sa facem este sa punem o lingurita de bicarbonat la baza plantelor, iar acestea se vor „servi” singure la nevoie. Prospetimea se va pastra pe termen lung. Daca facem acest lucru in cazul unor culturi (ca de exemplu cele de rosii) atunci vom observa ca ele vor avea un gust mai bun.

Stiai ca te scapa repede de acnee? Exact! Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci bicarbonatul de sodiu cu putina apa calda, astfel incat sa obtii o pasta numai buna de aplicat pe suprafetele tenului care sufera de pe urma prezentei acneei. Aceasta trebuie lasata sa actioneze cateva minute, dupa care clatim bine cu apa calduta.

Micozele pot fi si ele tratate, acest ingredient minune reusind sa te scape de mancarimi si chiar de secretiile abundente in cazul unei candidoze vaginale.

Arsurile la stomac dispar de asemenea daca punem o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa si il bem. Fiind un alcalin, acesta ajuta in eliminarea aciditatii stomacului si implicit a arsurilor stomacale.

Atunci cand plecam in excursie la munte, muscaturile de insecte si mancarimile care vin la pachet  ne pot da complet planurile peste cap. Ei bine… nu dispera, deoarece facand o pasta din bicarbonat si apa pe care o vei aplica pe pielea afectata o sa scapi de toate aceste probleme.

Related posts

Securitate pentru casa

Adina Meyers

Simptome ale refluxului gastroesofagian și tratamente recomandate

Adina Meyers

GEZE a echipat mall-ul Vulcan Value Centre cu 20 de sisteme de usi glisante

Adina Meyers