LifeStyle

Cat de utile sunt pernele cu memorie?

Iti doresti sa te poti bucura de un somn linistit si odihnitor? Nu de putine ori dimineata ne trezim lipsiti de energie, iar in cel mai rau caz ne trezim chiar cu dureri de spate si / sau de gat. Acest lucru se datoreaza, in mare parte, alegerii unei perne nepotrivite. De ce? Pentru ca ea nu este capabila sa sustina intr-un mod corect capul, gatul si spatele, iar pozitiile incomode duc in final la aparitia durerilor.

Fiecarui stil de dormit ii este specific un anumit tip de perna. La dormitul pe spate, de exemplu, ai nevoie de o perna ferma sau cu o consistenta medie, care sa nu fie foarte groasa. In acest fel va fi mult mai usor de mentinut pozitia capului in aliniament cu cea a corpului. La dormitul pe o parte ai nevoie de o perna ferma si groasa, din acelasi motiv, si anume pentru ca sa fie aliniate capul, gatul si coloana. Foarte multi dintre noi prefera sa doarma pe burta. Aici e nevoie de o perna moale si subtire, pentru a nu exista presiune in zona superioara a corpului.

Ce rol au pernele cu memorie? Ele chiar merita investitia, dat fiind pretul mai ridicat pe care il au? Noi suntem de parere ca da, iar la aceasta concluzie au ajuns si cei care s-au folosit deja de ele. Datorita materialului care sta la baza lor, pernele cu memorie aduc mai multe avataje. In primul rand, permit aerului sa circule mult mai bine, iar acest lucru inseamna ca umezeala se va evapora mult mai repede. Se va realiza si o reglare termica mult mai eficienta datorita acestui aspect. Aceste perne sunt rezistente la presiune si durabile in timp, iar faptul ca sunt foarte flexibile le fac ideale pentru asigurarea unei alinieri adecvate a corpului.

Toate cele mentionate mai sus fac din pernele cu memorie o alegere excelenta pentru persoanele care isi doresc sa se poata bucura de un somn linistit si cat se poate de odihnitor. Inclusiv cei care sufera de pe urma alergiilor au doar avantaje, iar asta pentru ca spuma cu memorie este cunoscuta pentru faptul ca scade la minim sansele de aparitie a reactiilor alergice. Cum este posibil acest lucru? Pai… acarienilor pur si simplu nu le plac materialul acesta, deci nu isi vor face „cuibul” in el.

Aceste tipuri de perne sunt recomandate indiferent de care este pozitia preferata de dormit. Asta pentru ca ele isi vor modifica forma in functie de aceasta. De asemenea, ele isi pot recapata forma initiala in doar cateva secunde.

Pe final trebuie mentionat faptul ca, pentru unele persoane, poate dura putin timp pana ce se va realiza acomodarea cu aceasta perna. Asta pentru ca avem un corp care are nevoie de putin timp pentru a se obisnui cu schimbarile pe care le aduce in viata noastra. Insa dupa aceea, dupa ce a trecut perioada de acomodare, cu siguranta persoanele respective nu vor mai dori sa treaca la pernele clasice.

Related posts

Knauf Insulation introduce tehnologia inovatoare ECOSE® in vata minerala bazaltica

Adina Meyers

Strepsils Mento l– pentru dureri in gat si nas infundat

Adina Meyers

Stilul shabby chic: ce înseamnă și cum se obține – FOTO

Adina Meyers