Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Cum sa ai o baie bine organizata

Baia este un spatiu foarte important din orice locuinta. Tinand cont ca trebuie sa regasim obligatoriu anumite obiecte sanitare in aceasta incapere si ca, din pacate, nu dispunem mereu de prea mult spatiu, trebuie sa fim foarte atenti la amenajarea ei.  Chiar si in cazul in care suntem norocosi si detinem o baie cu o suprafata generoasa niciodata nu poate fi vorba de prea multa organizare, nu-i asa?

Primul pas pentru a avea o baie armonios organizata consta in alegerea obiectelor sanitare. Daca este vorba de o baie mare poti opta pentru urmatoarele elemente: cada si lavoar incastrat. In caz contrar este indicat sa alegi o cabina de dus si un lavoar cu picior. Astfel, baia va fi mult mai aerisita si tu vei avea mai mult spatiu de depozitare.

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este modul in care vei aseza obiectele sanitare. Si aici sunt diferente intre cele doua categorii de bai. Intr-o baie mare le poti aseza asa cum doresti, insa intr-una mica este indicat sa le asezi pe toate pe acelasi perete.

Pentru a crea senzatia de mai mult spatiu poti folosi si oglinzile, dar poti opta si pentru a decora peretii in nuante pastel. Astfel, baia ta va capata si un plus de luminozitate.

In functie de designul pe care l-ai ales pentru baia ta – modern, retro, industrial, clasic etc. – poti sa adaugi obiecte care sa te ajute sa ai totul in ordine.

Asadar, poti sa achizitionezi cosuri impletite de diverse dimensiuni, materiale si culori. Acestea se potrivesc foarte bine cu nuantele de pastel. Mai poti opta pentru montarea unor etajere pe care sa le folosesti pentru depozitarea diferitelor obiecte de care ai nevoie – prosoape, sampon, pasta de dinti etc. Pe langa aspectul lor functional,  acestea ofera un aer foarte sic baii tale.

Un alt obiect care nu poate sa lipseasca nicidecum din baie este dulapul; el trebuie ales cu grija in asa fel incat sa nu incarce spatiul. In afara acest aspect care iti restrictioneaza un pic alegerea sa, in ceea ce priveste forma, culoarea sau materialul din care este fabricat ai toata libertatea.

Pentru mai multa inspiratie  in materie de organizare in continuarea articolului vei gasi cateva imagini cu niste bai ,,bine organizate’’.

Sursa foto: Un millon de IDEAS

 

 

Related posts

Patru idei ca sa ajungi un expert in gradinarit

Adina Meyers

Plantele agatatoare, secretul unei gradini pline de viata

Adina Meyers

Ce faci cu un hol lung si ingust?

Adina Meyers