LifeStyle

Bucurestiul a fost asaltat in weekend de sute de romani care au alergat pentru a sprijini impadurirea tarii

In avangarda echipei de alergatori, doamna Cristiana Pasca-Palmer, Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, imbracata in costum popular, a dat un exemplu despre cum romanii aleg sa impadureasca. Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a decis sa se implice activ in campania Aleg sa Impaduresc sustinuta de Padurea Copiilor si a anuntat, prin doamna ministru, ca va dona 32.000 de puieti silvici pentru impaduririle din toamna din proiectul Padurea Copiilor. Mobilizarea alergatorilor s-a realizat in cadrul evenimentului Crosul Padurii sustinut de Kaufland, eveniment sportiv caritabil realizat in sprijinul Padurii Copiilor.

Aflat la a opta editie, Crosul Padurii s-a desfasurat sub indemnul “Alearga si Impadureste romaneste!”. In cele doua zile de mobilizare pentru paduri si sport, peste 2000 de iubitori ai unui stil de viata sanatos au alergat la curse de la 500 de metri la 15 km, au avut parte de ateliere educationale, de concertul trupei de copii Contrapunct si de piesa de teatru educativa LUNGS.

Participantii au avut ocazia sa-si etaleze costumele populare in curse, insa marea majoritate a alergatorilor au purtat tricoul oficial al evenimentului inspirat din motivele traditionale de pe iile romanesti. Incalzirea pentru curse a fost realizata pe ritmuri cu influente etno si toti cei ce au trecut linia de finish au fost Intampinati romaneste, cu paine si sare.

Proaspetii finalisti ai celei mai grele curse de anduranta in conditii de frig extrem, 6633 Arctic Ultra, Andrei Rosu si Vlad Tanase au oficiat premierea castigatorilor. Un alt ultra-maratonist, Andrei Gligor, aflat chiar zilele acestea la Marathon des Sables, cea mai grea cursa in conditii de caldura extrema, a dat startul printr-un mesaj inregistrat prin care le multimea participantilor la curse pentru sustinerea impaduririi sudului tarii.

"Sprijinim proiecte precum Crosul Padurii pentru ca dorim sa punem accent pe miscare si suntem convinsi ca activitatea fizica este esentiala pentru o viata plina de vitalitate si optimism. Pentru a incuraja un stil de viata sanatos, Kaufland Romania sustine participarea angajatilor la competitii sportive cu atat mai mult cand sunt pentru o cauza nobila. Pentru noi este foarte important sa indeplinim rolul de partener responsabil In societate.” a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, responsabil proiecte CSR, Kaufland Romania.

Rezultatul final al mobilizarii, cei 32.000 de euro stransi in cadrul evenimentului si cei 32.000 de puieti suplimentari, face posibila realizarea unei noi paduri In sudul tarii. Astfel, o suprafata de 8 hectare de padure va lua nastere datorita implicarii celor prezenti la eveniment.

Related posts

Cum sa iti pastrezi energia pe parcursul intregii zi !

Adina Meyers

Airbnb, decizie majoră legată de petreceri şi alte evenimente

Adina Meyers

Două săptămâni de filme în aer liber în Parcul Tăbăcăriei, între  4 și 16 august

Adina Meyers