La acest eveniment au participat echipe reprezentative desemnate de asociatiile profesionale din sapte state cu traditie in domeniu: Romania, Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Italia si Polonia.

Echipa de arbitri desemnata sa aleaga Cel mai bun Montator de Pardoseli din Europa, a fost constituita din Heinz Brehm – Presedinte EUFA P+F, Josef Heller si Jorg Schulein – Vicepresedinti EUFA P+F, Anton Spiegel, Gebhart Christian, Jiri Dvorak, Andreas Holzer, Paul Fischnaller, Philip Vladikov, Constantin Cadar si Calin Parva, ultimii doi din partea Romaniei.

Concursul de pardoseli a avut 2 categorii si anume:

1. Pardoseli de lemn – executarea unui montaj de parchet stratificat si a finisajelor aferente.

2. Pardoseli elastice – executarea a 3 montaje: linoleum, mocheta si pardoseala PVC.

Pentru montajul pardoselilor, Partenerii si Sponsorii au pus la dispozitia concurentilor toate materialele necesare desfasurarii concursului.

Enumeram cateva dintre criteriile care au stat la baza notelor si a punctajelor date de comisia de arbitraj: exactitatea montajului fata de planul tematic, calitatea montajului si a imbinarilor, incadrarea in termenul de executie, modul de abordare a lucrarilor, curatenia la locul de munca, modul in care sunt folosite sculele si echipamentele, lucrul in echipa, modul de croire a materialelor, acuratetea si complexitatea lucrarilor in realizarea modelelor si, nu in ultimul rand, impresia estetica.

Festivitatea de premiere a avut loc in data de 31.03.2012, la Muzeul National de Istorie al Romaniei.

Premiile au fost acordate de catre domnul Heinz Brehm- Presedinte EUFA P+F si de domnul Razvan Dobre – Presedinte AMPR, cu sprijinul Bona Romania, sponsor ce a acordat premii in valoare de peste 10 000€,  constand in masini de slefuit parchet Bona Belt, Monodisc Flexisand, Masini Bona Edge precum si premiile speciale. Alte premii au fost acordate de catre firma Uzin Utz AG, iar trofeele au fost realizate si puse la dispozitia AMPR de catre Artimex din Cluj

Castigatorii categoriei PARCHET:

 Locul 1 : Hock Stefan – Germania

Locul 2 : Thoni Jurgen – Austria

Locul 3 : Ramming Benedict – Germania

Castigatorii categoriei PARDOSELI ELASTICE (aceasta categorie a fost inclusa anul acesta pentru prima data in cadrul Concursului European al Montatorilor de Pardoseli):

Locul 1: Marx Kai-Kevin – Germania

Locul 2: Gylfadottir Georgios – Germania

Locul 3: Jovanovic Jovan – Austria

Premiul Special la aceasta categorie i-a fost inmanat de catre Heinz Brehm – Presedinte EUFA P+F, concurentului Orza Gheorhge Dorel, pentru, asa cum au denumit-o arbitri, “o lucrare perfecta” pentru  montajul realizat la categoria pardoseala PVC.

Castigatorii categoriei DESIGN DE PARDOSELI, Concursul National Studentesc, competitive organizata de AMPR impreuna cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti:

Locul 1: Student Arh. Pestritu Bogdan-Petru

Locul 2: Student Arh. Gosu Simona

Locul 3: Student Arh Cucu Dorin Ionut si Arh.  Prisecaru Delia

Alte premii acordate:

· Cea mai frumoasa lucrare de casa: Spataru Ciprian Constantin – Romania

· Cel mai tanar concurent: Rassler Anton – Italia, Sud Tirol

 

 

Related posts

ODU Green Roof – Care sunt avantajele unui acoperis verde biosolar ?

Adina Meyers

Iluminatul solar al exteriorului – economic si spectaculos

Adina Meyers

Intentionati sa va construiti o casa noua? Iata o tipologie a caselor moderne din care va puteti inspira

Adina Meyers