Vine toamna, vin ploile! Acoperișul tip terasă circulabilă, numit și acoperiș plat, e o structură complexă ce va proteja clădirea împotriva infiltrării apei rezultate din precipitații, în condițiile în care beneficiază de o izolație adecvată.  Dacă acoperișul nu este izolat, acum e timpul să iei măsuri pentru a nu avea neplăceri mai târziu.

Acoperișurile plate au cerințe specifice de termo și hidroizolare. Structura unui acoperiș terasă circulabil este următoarea: pe structura portantă se așază o barieră de vapori, peste care se pune un strat termoizolant, urmează șapa, hidroizolația și  finisajul ceramic.

Recomandarea noastră este să folosiți hidroizolația flexibilă pe bază de ciment Mapelastic, de la Mapei. Stratul de Mapelastic rămâne constant flexibil în orice condiții atmosferice, chiar și la temperaturi foarte joase, de până la -20 grade Celsius.

Ciclurile de îngheț-dezgheț sunt cele care afectează cel mai puternic structura din beton, care se dilată la cald și se contractă la frig, consecința fiind că în timp apar fisuri. Fiind flexibil, Mapelastic se mișcă odată cu structura, iar fisurile rămân sub stratul de hidroizolație.

Aceasta proprietate, împreună cu o bună rezistență la efectul nociv al razelor UV, asigură acoperișului impermeabilizat cu Mapelastic o durată lungă de viață.

Mapelastic are o aderență excelentă pe toate suprafețele din beton. După aplicare ai libertatea de a folosi finisajul preferat, căci Mapelastic îți permite să-l acoperi cu ceramică, mozaic sau piatră naturală.

Suprafața unui acoperiș fiind mare, este obligatoriu să ai sifoane de aerisire în șapa suport, la fiecare 20 – 25 mp, pentru a evita apariția condensului între suport și hidroizolație.

Aplicare

Mapelastic se pune în operă în maximum o oră de la preparare. Stratul de mortar trebuie să aibă o grosime de cel puțin 2 mm. Se recomandă ca în hidroizolație să fie înglobată și o plasă din fibră de sticlă, cu rol de armare. După uscarea parțială a acestui strat armat cu fibră de sticlă se aplică un al doilea strat de mortar.

Acoperișul casei tale este acum pregătit pentru toamnă!

Related posts

Cu ce izolam peretii exteriori pentru a avea mai mult confort la interior

Adina Meyers

Proiect de casa: parter, 193 de mp

Adina Meyers

Soluția completă VELUX vă asigură minim 25 de ani de confort în mansardă

Adina Meyers