LifeStyle

Arhitectul Hamid Nicola Katrib inaugureaza prima expozitie de pictura

In cadrul evenimentului din 28 martie 2012, peste 120 de invitati au avut ocazia sa admire lucrarile expuse de catre Hamid Nicola Katrib, sa testeze starile olfactive propuse de Christian Dior, sa admire faimoasele bratari Malvensky Charm si sa se transpuna pe una dintre plajele din Santorini cu ajutorul agentiei Destination Weddings. 

Expozitia de pictura Moods reprezinta o incursiune in 16 stari care te scot din cotidian si te transpun intr-o lume plina de mister, entuziasm, libertate, visare sau incredere. Un complex de sentimente si asteptari prind viata datorita micilor vietati, fie ca este vorba de fluturi, pesti, sau libelule integrate printre vase ceramice, flori, fructe sau alte obiecte detinute de artist. Pasiunea lui Hamid pentru elementele marine se regaseste in fiecare dintre lucrarile sale realizate in ultimii 5 ani si adunate sub acest concept.

„Pictura inseamna detasare, iesire din spatiul cotidian. Fiecare tablou are o poveste spusa de personajul principal – o vietate ratacita printre obiecte, flori sau fructe in culori puternice. Niciodata nu lucrez doar la un singur tablou: adaug elemente sau culori in functie de starile pe care le am”, mentioneaza Hamid Nicola Katrib.

Moods ofera privitorului o viziune si o perceptie frontala asupra lucrarii – cele 16 tablouri sunt realizate in plan orizontal si scot in evidenta micile vietati care personifica lucrarea. Incadrate de artist in curentul „soft surrealism”, asa cum ii place sa il numeasca, tablourile s-au bucurat de aprecierile invitatilor si criticilor de arta, ele fiind estimate intre 300 si 3000 Euro. Cea mai valoroasa lucrare a fost vanduta in cadrul vernisajului.

„Tablourile lui Hamid Nicola Katrib m-au cucerit din prima clipa, motiv pentru care am fost onorata sa particip ca partener la acest eveniment. Multi il cunosc datorita renumelui sau ca arhitect si designer de interior, insa ma bucur ca am avut ocazia sa descoperim o alta forma de manifestare a creativitatii sale: pictura”, a declarat Malvina Cservenschi.

Expozitia este deschisa zilnic in perioada 28 martie – 18 aprilie intre 11.00-19.00 la Penthouse Gallery, str. Poiana Florilor nr. 15, in zona Bd. Regina Maria.

Hamid Nicola Katrib este unul dintre cei mai apreciati arhitecti tineri din Romania.  S-a nascut la Bacau, a trait in Liban, iar de 5 ani a renuntat fara regrete la fetele regale si magnatii din Orient pentru un business in Bucuresti. In prezent, pe langa vernisajul de pictura tocmai inaugurat, arhitectul are in lucru proiecte de reamenajare ale unor case si apartamente de lux din capitala. Cartea de vizita a arhitectului cuprinde un portofoliu bogat de bun gust, rafinament si atentie la detaliile care scot in evidenta fiecare colt al locuintei. Hamid are o puternica influenta din cultura franceza vizbila cu usurinta atat in educatia, cat si in cariera sa. Picteaza de la 14 ani si a participat la nenumarate vernisaje in Liban alaturi de nume mari.

 

Related posts

Rolul medical al saltelei

Adina Meyers

Brico Depot anunta deschiderea a sase noi „depozite”

Adina Meyers

3 solutii rapide de infrumusetare pentru proaspetele mamici

Adina Meyers