In ultimul timp, in afara lemnului natural traditional, pentru confectionarea pieselor de mobilier se utilizeaza cu predilectie placi din material lemnos.

Suprafata acestora imita foarte bine lemnul natural masiv, imprimand decorului  o nota autentica. Solutiile propuse folosesc un mix de stiluri, rezultatul incadrandu-se in tendinta care promoveaza naturalul, accentele de culoare si echilibrul dintre acestea.

Marea diversitate a acestor decoruri porneste de la structuri simple, liniare si ajunge la finisaje care imita decorurile naturale, inclusiv pe cele baroce. Preferinta pentru natural merge pana intr-acolo incat, deseori, decorurile stil lemn includ si defecte naturale (cum sunt nodurile din lemn), neregularitati si pete de culoare.

Printre elementele naturale care sunt adaugate de curand decorurilor stil lemn pot fi amintite: prezentarea inelelor anuale ale lemnului (la decorul de mesteacan, de exemplu), aspectul de creanga (la salcam si nuc), suprafetele cu pori deschisi (la stejar).

Related posts

Tom Cruise își vinde cabana montană: Cum arată locuința pentru care cere milioane de dolari!

Adina Meyers

3 motive pentru care sa alegi peretii colorati in locuinta ta

Adina Meyers

12 idei pentru a maximiza spatiul dintr-o bucatarie mica

Adina Meyers