In ultimul timp, in afara lemnului natural traditional, pentru confectionarea pieselor de mobilier se utilizeaza cu predilectie placi din material lemnos.

Suprafata acestora imita foarte bine lemnul natural masiv, imprimand decorului  o nota autentica. Solutiile propuse folosesc un mix de stiluri, rezultatul incadrandu-se in tendinta care promoveaza naturalul, accentele de culoare si echilibrul dintre acestea.

Marea diversitate a acestor decoruri porneste de la structuri simple, liniare si ajunge la finisaje care imita decorurile naturale, inclusiv pe cele baroce. Preferinta pentru natural merge pana intr-acolo incat, deseori, decorurile stil lemn includ si defecte naturale (cum sunt nodurile din lemn), neregularitati si pete de culoare.

Printre elementele naturale care sunt adaugate de curand decorurilor stil lemn pot fi amintite: prezentarea inelelor anuale ale lemnului (la decorul de mesteacan, de exemplu), aspectul de creanga (la salcam si nuc), suprafetele cu pori deschisi (la stejar).

Related posts

4 pasi pentru o locuinta cu aer festiv

Adina Meyers

3 Solutii practice prin care iti poti incalzi eficient locuinta in sezonul rece

Adina Meyers

Amenajare contemporană cu accente în stil rustic

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe