LifeStyle

Casa Vulcanilor, un nou proiect turistic in Geoparcul Tarii Hategului

Administratia Geoparcului Dinozaurilor din tara Hategului va infiinta un nou punct de atractie turistica pentru turistii care ajung la poalele Retezatului: voluntarii vor construi Casa Vulcanilor.

Aceasta va fi infiintata la 15 kilometri de Hateg, in localitatea Densus, in apropiere de un sit geologic care pastreaza urmele activitatii vulcanice si a Marii Tethys din Cretacic.

Peste 30 de voluntari ai Geoparcului Dinozaurilor tara Hategului alaturi de elevii din localitate au inceput deja lucrul la Casa Vulcanilor, pe care o construiesc din materiale ecologice.

“Proiectul Casa Vulcanilor este important din mai multe motive: in primul rand este vorba de crearea unui nou obiectiv turistic, care speram sa atraga numarul mare de turisti care viziteaza biserica Densus si sa ii faca sa petreaca mai mult timp in localitate, cu beneficiile evidente pentru comunitate; in al doilea rand este un spatiu educational care va fi folosit in principal de catre Exploratorii din Densus, club care anul acesta a avut foarte multe activitati interesante de educatie nonformala; in al treilea rand constructia in sine este un model de folosire a materialelor ecologice cu impact minim asupra mediului. Proiectul Casa Vulcanilor este o initiativa exclusiv locala, care va ajuta la coagularea comunitatii din Densus”, explica dr. Cristian Ciobanu, managerul de proiect, din cadrul Geoparcului Dinozaurilor tara Hategului.

Related posts

MCA Grup a lansat la Iasi cel mai mare showroom de usi de garaj si rulouri exterioare din zona de Nord-Est a tarii, investitie de 70.000 €

Adina Meyers

Supă cremă de mazăre cu mentă și parmezan

Adina Meyers

Câte beneficii încap într-o conservă?

Adina Meyers