LifeStyle

Incadrarea usilor sau portilor unei gradini

Portile, aleile, sau alte cai de acces sunt elemente importante ale unei gradini. Ele sunt prima impresie pe care o lasa o gradina, dau indicii despre gusturile proprietarilor, si lasa sa se inteleaga ce ofera o gradina mai departe. Din acest motiv, amenajarea intrarilor in gradina, a aleilor, etc trebuie facuta cu mare atentie.

Cine este adeptul gradinilor formale, poate opta pentru incradrarea unei intrari cu vase decorative de talie mare, in care se poate monta Buxus taiat in forma rotunda, sau diverse forme spiralate. Buxus-ul se potriveste foarte bine cu vasele din teracota. Daca iti doresti si un pic de culoare poti planta de jur in prejur Alyssum in culoare alba, floarea sa are un parfum deosebit seara. Buxus-ul se poate planta si direct in pamant, de o parte si de cealalta a unei porti.

Pentru un aranjament mai putin formal, dar spatios, poti opta pentru o solutie diferita, si anume arcadele. Daca vorbim de o poarta, aceasta in sine poate fi arcada ta, daca insa, este vorba de o alee, o poti incadra cu arcade din fier forjat. Aceste elemente sunt perfecte pentru trandafiri agatatori, Caprifoi sau Clematite. Poti crea un peisaj interesant, daca la baza arcadelor asezi ghivece mici cu muscate, petunii, hosta si lavanda.

Daca gradina ta este amenajata in stil englezesc, poti crea la intrare o arcada din conifere: Thuja, Taxus, sau specii de Cypresse. Aceasta nu este insa nici usor de realizat, si nici de intretinut. O astfel de arcada o puteti flanca cu ghivece din teracota, in care montati plante decorative prin frunzis si vesnic verzi. Buxus-ul este o alegere buna in acest caz. Daca va doriti si un pic de culoare, puteti planta in aceste ghivece plante anuale cu flori albe sau albastre.

Nu doar portile si aleile pot fi astfel incadrate, ci si usile casei. Asezati ghivece de o parte si de cealalta a intrarii in casa, fixati niste spaliere pe perete, si montati plante agatatoare. Pe acestea le puteti combina cu petunii, alyssum, muscate, craite si veti obtine o imagine fascinanta. Atentie la proportii, ghivecele nu trebuie sa fie nici prea mici, nici prea mari, iar stilul lor trebuie sa se potriveasca cu arhitectura casei. La fel si plantele.

Mai multe informatii si produse gasiti vizitand site-ul www.amenajarigradinibucuresti.ro

 

 

 

 

Related posts

Un Crăciun delicat şi tandru în mijlocul familiei

Adina Meyers

Cum să faci curățenia de primăvară mult mai eficient

Adina Meyers

Nume de marca ale plasticii romanesti la Goldart

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe