Solutii Constructive

Cinci pași pentru a-ți transforma inteligent podul în mansarda mult visată

De cele mai multe ori, atunci când ne propunem o schimbare a locuinței, ne gândim la soluții mai radicale și totodată consumatoare de timp și bani, precum ideea de a cumpăra o casă nouă sau de a construi o locuință.

Însă, ca de fiecare dată, soluția ar putea să fie foarte simplă, la îndemână și mai ușor de pus în practică. Podul neutilizat al casei este acel spațiu care nu se bucură de o „reputație” foarte bună, prin prisma „statutului” său câștigat în timp, de loc de depozitare, întunecos, unde iarna este prea frig, iar vara este prea cald.

Cu ajutorul materialelor de construcții calitative de pe piață, (ne referim în special la produsele izolatoare, dar nu numai) și ținând cont de sfaturile specialiștilor în mansarde, podul tău s-ar putea transforma în atracția principală a căminului tău, în care atmosfera va abunda de lumină naturală, iar fiecare colț va fi amenajat după propria-ți dorință.

 Astfel, dacă aștepți un nou membru în familie, vrei o cameră numai pentru pasiunile tale sau  dacă, pur și simplu, simți nevoia de o schimbare, îți propunem explorarea și transformarea podului într-un dormitor, birou, spațiu de recreere sau, de ce nu, chiar în noua ta bucătărie. Și nu uita, lasă lumina naturală să pătrundă prin ferestrele de mansardă VELUX, din zori și până seara.

Pentru un proiect de care să fii mândru este necesar un plan pe măsură, iar noi îți venim în ajutor cu obiectivele principale pe care trebuie să le ai în vedere atunci când ești la început de drum.

  1. Analizează spațiul din pod

Pentru a decide ce transformare se potrivește cel mai bine mansardei tale, începe prin a evalua spațiul de sub acoperiș, dar și forma și unghiul de înclinare al acestuia. Există destul spațiu de stat în picioare în partea centrală a podului? Panta acoperișului este de minim 15 grade, astfel încât să poți monta ferestre de mansardă? Ai nevoie de o înălțime optimă de 2,5 m, deși se poate obține un spațiu suficient și dacă înălțimea încăperii este de 2 m.

Astfel, îți vei da seama de spațiul locuibil din pod, cu adevărat.

  1. Imaginează-ți rezultatul final

Acest exercițiu este în prezent mult mai simplu, pentru că trăim în era aplicațiilor. De neratat este noua aplicație gratuită MyDaylight de la VELUX care îți oferă posibilitatea de a-ți proiecta design-ul propriei încăperi, vizualizând efectele reale ale luminii naturale, prin intermediul unei simulări 360o și în realitate virtuală, chiar de pe propriul smartphone. Prin simpla selectare a parametrilor – cum ar fi dimensiunea podelei, înălțimea acoperișului sau plafonul tavanului – și prin adăugarea ferestrelor de mansardă, a pardoselii și a finisajelor de la nivelul pereților, sau localizarea camerei și alte date importante, poți vedea cum va arăta viitoarea cameră. Simplu și rapid!

  1. Decide în ce vrei să transformi mansarda

Aici nu mai există reguli, o poți transforma în orice încăpere dorești. Ține cont doar de faptul că trebuie să fie suficient de luminoasă, adică suprafața vitrată să fie de minim 10% din cea totală.

Oricare este destinația ei, datorită situării la nivelul cel mai înalt al casei, mansarda îți poate oferi vederi nemaipomenite, prezentând un peisaj de ansamblu al împrejurimilor. Astfel, aici te poți bucura de propriul colțișor de recreere sau de locul în care rețetele culinare prind viață și pot fi savurate într-o atmosferă confortabilă și relaxantă.

  1. Bugetul

Este necesar să reții faptul că amenajarea mansardei presupune costuri mult mai mici decât cele necesare ridicării unui alt etaj al casei, datorită faptului că infrastructura și utilitățile sunt deja existente. În plus, te poți bucura de spațiul câștigat într-un timp mai scurt, fără a modifica proiectul casei.

  1. Alege ferestrele potrivite căminului tău

Lumină naturală din abundență, ventilație, climat optim și sănătos, dar și priveliște încântătoare – toate devin posibile dacă iei în considerare montarea ferestrelor de mansardă VELUX. Acestea transformă toate colțurile întunecoase, lumina naturală fiind cea care face diferența, conferind spațiului o altă dimensiune. Explorează gamele de produse și decide care sunt dimensiunile și tipul de ferestre potrivite mansardei tale. S-ar putea ca decizia de renovare și transformare a podului să fie una dintre cele mai inspirate pentru căminul tău.

Solicită consultanță gratuită pe www.velux.ro și află ultimele noutăți pe pagina de Facebook:  www.facebook.com/VELUX.

 

Related posts

Tapet în baie: 10 idei spectaculoase

Adina Meyers

Ordinul Arhitecților din România lansează arhINIȚIATIVE: apel de proiecte și soluții contra Covid-19

Adina Meyers

Sinagoga de pe Castelului, transformată într-un obiectiv turistic al Brașovului

Adina Meyers