Amenajari case Amenajari Interioare

Casă la curte construită într-o localitate pitorească

Vila pe care v-o prezentăm astăzi se află în localitatea Bod, la 11 km distanță de Brașov. Deși proprietarul a avut și alte opțiuni, a preferat să își ridice viitoarea locuință în satul natal.

Proiectul a fost realizat de un prieten arhitect. Totul a pornit la un pahar cu vin. Proprietarul îi povestea cum voia să arate, iar arhitectul făcea schițele.

Vila a fost construită din cărămidă pe structură din beton. În ceea ce privește poziţionarea, locuința a fost dispusă după soare. Suprafața foarte mare a terenului perfect plan, cu formă regulată, permitea orice amplasare, așa că proprietarul a aşezat-o aproximativ în centru, pentru a fi înconjurată de grădină. În partea laterală a vilei, a fost realizată ulterior o piscină acoperită.

Arhitectura construcţiei este simplă și „curată”, doar acoperișul cu pante abrupte și balcoanele cu balustrade din lemn oferind un plus de dinamism fațadelor.

Aleea din fața casei este realizată din lespezi de piatră montate în ciment. În curte, proprietarul a plantat magnolii, pomi fructiferi, un cireș japonez, iar de jur împrejurul proprietății a sădit tuia. Apicultor pasionat, proprietarul are în grădina sa și câțiva stupi.

Piscina, cu dimensiuni de 3 x 9 metri, are un sistem de acoperire cu o cupolă pliabilă, datorită căruia apa se menține caldă și curată. Piscina este întotdeauna un atu pentru orice proprietate; la aceasta mai adăugăm suprafața mare de teren, dar și poziţionarea într-o zonă idilică, ce oferă vederi frumoase.

Piscina este un model îngropat, finisată cu liner din PVC şi prevăzută cu sistem de filtrare și de încălzire a apei. Interesant este faptul că, deși nu avea copii când a construit-o, proprietarul a dorit ca aceasta să aibă o adâncime variabilă.

Detalii care contează

Amplasare: Brașov, Bod

Tipul locuinței: vilă

Niveluri: 2 (P + M)

Număr camere: 4

Suprafață locuință: 160 mp

Suprafață teren: 1.600 mp

Anul construirii: 2009

Pentru mai multe imagini cu exteriorul acestei case accesați galeria foto.

Text: Oana Voicu / foto: Antonio Cioarek

Related posts

De ce este recomandat sa avem o hota instalata in bucatarie

Adina Meyers

Despre alegerea corecta a unui sistem de alarma potrivit pentru locuinta ta

Adina Meyers

Se apropie Crăciunul: alegeţi un decor cu drapaje elegante

Adina Meyers