Image default
Amenajari Interioare

Casa „Posehuset”, un grajd transformat intr-un studio artistic

 „Posehuset” inseamna” Casa pungilor” si vine de la faptul ca fosta proprietara a terenului colectiona cu devotament pungi de plastic. Astazi pastrarea numelui casei este legata de succesul noilor proprietari – un cuplu de artisti muzicieni – care au transformat cabana intr-un atelier de creatie, cu toate activitatile de arta si muzica aferente.

Proiectul de renovare a pornit din nevoia de mai mult spatiu de lucru functional, avand in vedere ca livingul din resedinta privata a cuplului era adesea folosit, experimental, ca „loc de joaca” pentru productii muzicale si proiecte de arta.

Noii proprietari au demarat chiar ei proiectul de renovare dar ulterior si-au dat seama ca aveau nevoie de suportul unei echipe de consultanti profesionisti in ceea ce priveste lumina naturala, care sa dezvolte si sa se perfectioneze ideile lor arhitecturale.

Ideea initiala a fost de a transforma grajdul vechi al casei intr-un spatiu de lucru multifunctional folosind o constructie de-a gata, tip „cutie”, cu un acoperis deasupra. Aceasta „cutie”, trebuia sa fie amplasata in interiorul zidurilor existente ale hambarului. In cele din urma, deoarece instalatiile si masuratorile vechiului grajd s-ar fi potrivit mai greu cu aceasta „cutie”, studioul a fost nou construit in interiorul zidurilor vechi de caramida.

Noul acoperis a fost adaugat ulterior. Este format dintr-un sistemul de panouri negre mate, care se imbina perfect ca piesele unui puzzle. Cele trei ferestre de mansarda VELUX si panourile solare VELUX montate se potrivesc perfect cu piesele acoperisului pentru a imprima cladirii o expresie puternica. Ferestrele de mansarda VELUX de dimensiuni diferite au fost amplasate echilibrat, pentru a oferi o iluminare maxima a salii. De fapt, aduc de doua ori mai multa lumina naturala decat ar fi patruns prin ferestrele de fatada, ceea ce arata cat de importanta este lumina naturala pentru a efectul de spatialitate. Acestea, impreuna cu usa de sticla sunt singurele surse de lumina naturala, deoarece toate ferestrele vechi ale grajdului au fost acoperite.

In interior, s-a optat pentru utilizarea oglinzilor retrovizoare pe pereti si pe jumatate din plafon, ceea ce a ridicat conceptul interior la un alt nivel. Lumina naturala, reflectiile oglinzilor si simplitatea camerei creeaza un univers multispatial de exprimare artistica, in care singura limita este pusa de suprafata de 25 m2.

Modul surprinzator prin care natura este adusa in interior prin intermediul ferestrelor de mansarda si reflectiile din oglinda sunt o sursa de inspiratie pentru cuplul de artisti. Chiar daca studioul a fost gandit ca un spatiu de lucru destinat in totalitate experimentelor artistice, copiii acestora prefera sa vina aici sa se joace, adormind deseori pe podea.

Articole similare

Corpuri de iluminat in forma de flori

Elena Virlan

seminar DOMUS

RL online

Planul Casei Mele

RL online

Lasă un comentariu