Amenajari case Amenajari Interioare

În Mogoșoaia: casă de vacanță transformată în reședință permanentă

Proprietarii acestei case au visat mulți ani să aibă o casă pe pământ. Fără a renunța la apartamentul de la bloc, în 2008, au început să caute un teren în afara Bucureștiului, pe care să-și construiască o casă pentru weekend-uri liniștite.

După aproape un an, prin intermediul unor prieteni care locuiesc în zonă, au găsit în Mogoșoaia un teren de 1.200 de metri pătraţi, situat între lac și pădure. Terenul plan, cu formă dreptunghiulară, are în vecinătate numai case, cu grădini destul de mari, așa că liniștea și intimitatea sunt asigurate.

Pentru proiect au apelat la un birou de arhitectură din București, însă viziunea locuinței le-a aparținut lor. „Ne-am dorit o casă întinsă mult pe parter, cu un etaj retras, unde avem doar două dormitoare. Este o casă de tip mediteranean, nu foarte înaltă, dar cu multe terase și acoperiș drept.”

Ridicată pe două niveluri (P + 1), vila a fost proiectată cu o structură de rezistență care să susțină încă un etaj, în situația în care, ulterior, s-ar dori acest lucru. Ca urmare, construcţia este foarte solidă, cu o structură din beton supradimensionată și închideri realizate din cărămidă Porotherm.

Desfășurată pe suprafața de 230 de metri pătraţi, locuinţa este configurată astfel: la parter se află un living amplu, cu dining și ieșire pe terasă, o bucătărie separată (de asemenea cu ieșire pe terasă), dormitorul matrimonial cu baie proprie, o toaletă de serviciu și camera tehnică; tot la parter, proprietarii au gândit un fel de garsonieră pentru bunică, compusă dintr-un dormitor cu baie și bucătărie; la etaj se găsesc două dormitoare spațioase, cu băi proprii, pentru cele două fiice, fiecare prevăzut cu balcon sau terasă.

Grădina deja matură, amenajată în urmă cu patru ani și întreținută în permanență, le oferă proprietarilor săi umbră, desfătare și fructe de sezon proaspete.

Atuurile casei

De la arhitectura casei, cu terase generoase, pereți vitrați şi dotări speciale, și până la curtea cu piscină, impecabil amenajată, totul conturează o proprietate de excepție.

Etajul retras lasă loc unei terase de mari dimensiuni, amenajată deasupra livingului.

Aleile din granit facilitează accesul în jurul locuinţei și la punctele de interes din grădină.

99 de tuia urmăresc conturul proprietății, formând o barieră naturală de verdeață.

Detalii care contează

Amplasare: Mogoșoaia

Tipul locuinței: vilă

Niveluri: 2 (P + 1)

Număr camere: 5

Suprafață locuință: 230 mp

Suprafață teren: 1.200 mp

Anul construirii: 2010

Mai multe imagini cu exteriorul acestei vile din Mogoșoaia sunt disponibile în galeria foto.

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

 

Related posts

Cum sa construiti o casa in stil mediteranean

Adina Meyers

Cum distingem intre stilurile de mobilier

Adina Meyers

Stilul minimalist in amenajarea unei bai

Adina Meyers