Aleile au un rol deosebit in estetica gradinii. Ele delimiteaza zone in functie de rolul si utilitatea lor, ne ajuta sa parcurgem cu usurinta spatiul, scot in evidenta amenajari si dirijeaza privirea. Aleile pot fi de dimensiuni diferite, raportat la dimensiunea spatiului din curte si la rolul lor – fie sunt alei pietonale fie alei carosabile, la intrarea in garaj. Atat utilitatea cat si latimea lor sunt caracteristicile care dicteaza tipul potrivit de dale, pavaj, jardiniere sau borduri.

Pavajul ideal pentru aleile pietonale

Aleile pietonale, nefiind supuse unei greutati mari si constante permit utilizarea unor pavele mai subtiri, de 40 sau 60 de mm grosime.  In plus, tipul de pavela aleasa, trebuie sa tina cont de distanta pe care se intinde aleea si de latimea acesteia.  Astfel, pentru aleile largi si mai lungi se preteaza mai bine modele de pavele precum Fantasia, Patrat P4 sau Romb, TrenovaRustic sau Antico. Aleile mai inguste, fie ca sunt lungi sau scurte, impun utilizarea unor pavele mai mici, cum ar fi Umbra Dreptunghi sau Patrat P6, care sunt atragatoare prin montura lor, asemenea unor pietre pretioase.

Odata ales modelul de pavaj, trebuie sa ne decidem asupra culorii. Trebuie sa tinem cont de arhitectura casei, de stilul amenajarii interioare ii exterioare ii nu in ultimul rand, de arhitectura zonei in care se afla casa. Pavelele Elis Pavaje sunt disponibile intr-o paleta variata de culori, de la alb, gri, antracit si teracota, pana la galben rosu, maro si verde.

Pavajul ideal pentru aleile carosabile

Spre deosebire de aleile pietonale, aleile dedicate masinilor impun in primul rand utilizarea unei pavele mai groase, Elis Pavaje avand in portofoliul sau produse pana la 100 de mm grosime. In acest caz puteti alege intre Patrat P4, Patrat P1 combinat cu P2Patrat ECO care impune prin stilul sau modern, elegant ii simplu sau pentru Grila, un pavaj care imbina cu succes utilul cu frumosul. In plus, datorita formei sale, acesta permite mentinerea gazonului ii pastrarea aspectului natural.

Bordura potrivita pentru aleea proaspat pavata

Chiar daca de multe ori cand spunem bordura ne gandim la bordura clasica folosita in parcuri sau pe strazile publice, Elis Pavaje pune la dispozitia clientilor o gama larga de borduri potrivite pentru amenajarea curtilor si delimitarea aleilor interioare. Una dintre cele mai moderne tipuri de borduri, este cea cilindrica. Forma sa ofera un aspect special aleii pe care o delimiteaza. Mai mult, bordurile sunt disponibile intr-o paleta variata de culori, cum ar fi: ciment, rosu, galben, antracit, teractota, alb, verde si maro.

Jardiniera, din dragoste pentru flori

Odata luate deciziile privind pavelele ii bordurile pentru alei, trebuie sa ne gandim la amenajarea spatiilor verzi dedicate florilor. Jardinierele sunt elementele ideale, care pe langa aspectul estetic aduc un plus de organizare, atentie ii rigoare pe care ni-l dorim cu totii. Iubitorii florilor pot alege dintr-o gama variata de dimensiuni ii culori astfel incat sa se incadreze perfect in peisajul final al gradinii.

Rolul unei lucrari de montaj de calitate

Odata selectate produsele potrivite amenajarii aleii dumneavoastra trebuie sa luati in calcul pasul urmator – procesul de montaj. Puteti apela la o echipa specializata sau o puteti face chiar dvs, cu conditia sa respectati anumite etape:

– sapatura pentru realizarea infrastructurii;

– compactarea terenului suport;

– asternerea a minim 15 cm de balast (fundatia) si compactarea acestuia;

– montarea corecta a  bordurilor si a pavelelor conform planului;

– rostuirea si compactarea platformelor.

Dincolo de aspectul esetic, realizarea unei lucrari de montaj de calitate este importanta in intretinerea viitoare a pavajului. Astfel, rezistenta in timp a lucrarii depinde intr-o mare masura de felul in care au fost montate pavelele. Pe langa partea de productie, Elis Pavaje are peste 200 specialiiti in montaj care va pot ajuta sa puneti in aplicare orice proiect, oricat de fantezist, amplu sau complicat ar fi acesta.

In perioada 6 mai – 30 iunie, modelele Rustic, Patrat P4 Rustic, Maris si Pietra pot fi achizitionate la promotie, cu TVA-ul de 24% CADOU. In plus, pentru fiecare 10 mp achizitionati primiti bonus la alegere o jardiniera J2 sau doua jardiniere J1, culoarea maro. Produsele din promotie sunt accesibile clientilor din toata tara printr-o retea vasta de distribuitori. Mai multe detalii aflati pe  http://www.elis.ro/promotie-elis-pavaje/

 

 

 

Related posts

Un inceput de an bun!

Adina Meyers

Cat de importanta este structura de rezistenta a casei

Adina Meyers

Proiect de casa: P, 290 mp

Adina Meyers