Amenajari case Amenajari Interioare

Casă primitoare în Spania: interior cald şi multe accente rustice

O călătorie vizuală pe meleaguri veșnic înseninate, unde o casă de vacanță superbă, cu interioare rustice, ni se dezvăluie cameră cu cameră.  

Povestea începe cu trei secole în urmă

Acest imobil construit la începutul anilor 1700, în Catalonia, Spania a trecut prin multe schimbări și la interior și la exterior până să ajungă la forma și destinația pe care le are în prezent: casa de vacanță a unui cuplu cu trei copii.

Încercând să păstreze cât mai mult din caracterul ei inițial, arhitectul Nuri Vidal este cel care a adus casa în forma de azi. Acesta a extins ferestrele și ușile, astfel încât la interior să intre cât mai multă lumină naturală pe tot parcursul zilei. A compartimentat și a diferențiat spațiile mai bine: din zona de luat masa se vede până în camera de zi și grădină. Nu există alte elemente care să blocheze privirea, iar acest lucru dă impresia de spațialitate. 

Stilul casei de vacanță

Fără îndoială că stilul în care este amenajată această casă este cel rustic. Gardul din piatră naturală care izolează proprietatea și oferă intimitate, odeaua din teracotă, grinzile restaurate din lemn, tavanele rotunjite, finisajul pereților, mobilierul din lemn masiv, decorațiunile – toate sunt elemente specifice stilului rustic. 

Zona de living este spațioasă, amenajată cu piese de mobilier în culori calde, care doar îmbie la relaxare. Ușile cu suprafețe vitrate mari asigură o comunicare cu exteriorul, iar uneori, când acestea sunt larg deschise, parcă nici nu ar exista bariera pereților, ai impresia că ești pur și simplu afară.

Podeaua din teracotă se continuă și în bucătărie, unde regăsim aceeași atmosferă caldă. dată de materialele perfect alese, cât și de culori.

Dormitorul urmează aceeași linie a unei amenajări rustice. Tavanul din grinzi de lemn a fost recondiționat (din motive estetice, dar și practice), iar zona de ferestre a fost mărită față de cum era inițial.

Chiar dacă tocmai ai vizitat o casă de vacanță, te poți inspira și de aici pentru următoarea amenajare. Ideile se adaptează și personalizează. Vezi mai multe imagini din acest interior în galeria foto.

Foto: onekindesign.com

Related posts

Vrei o casă de vacanță? Iată 5 obiecte care îți vor face viața la țară mai ușoară

Adina Meyers

Solutii pentru ingrijirea aparatelor electrocasnice

Adina Meyers

„Am dorit sa-mi construiesc casa in satul natal”

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe