Amenajare living Practic

5 scenarii pentru un living perfect

Un living perfect este unul funcțional, modular, care îndeplinește toate cerințele proprietarilor. Un living perfect trebuie să fie luminos, decorat cu mult bun gust, cu atenție la detalii și nu neapărat cu cele mai noi piese de mobilier.

Am făcut pentru tine o selecție cu câteva idei pentru un living perfect decorat, unde există câte un element-vedetă ce scoate aceasta cameră din anonimat și îi conferă toate atributele despre care vorbeam mai sus. 

1. Tapetul cu personalitate 

Vedeta acestui colț de living este cu siguranță tapetul. Interesant este cum a fost integrat în asamblul compoziției, chiar dacă modelul este încărcat și greoi. Secretul acestui colț de living perfect stă în asortarea culorilor: albastrul acela îl poți regăsi atât în tapet, cât și în materialul textil al fotoliului și al pernelor decorative.

2. Textile asortate

Poate nu ai ferestre atât de mari, însă în acest living perfect, cromatica și compoziția textilelor contează cel mai mult. Alege culori telurice de materiale textile, cu modele mărunte care să se regăsească atât în perdele cât și în fețele de perne.

3. Culorile vii

Un living perfect trebuie să fie animat de culori vii. Nu fi zgârcit cu paleta de culori atunci când amenajezi și ai în vedere că tot ce contează într-un living perfect și colorat sunt culorile bine dozate. Așa cum poți vedea din imaginea de față, culorile tari predomină în diferite puncte cheie ale camerei.

4. Covorul și canapeaua

Covorul și canapeaua sunt două elemente centrale într-un living perfect. Alege o canapea versatilă, gri închis (care poate fi asortata cu diverse culori sau imprimeuri, dar care este în același timp ușor de întreținut) căreia îi poți adăuga un covor gri deschis și ai obținut o compoziție de efect. Pentru și mai multă personalitate, alege tablouri cu motive florale. Ai obținut un colț de living perfect.

5. Locul pentru luat masa

Este important să ai un loc pentru luat masa, unde să se strângă întreaga familie. Exemplul din imaginea de mai sus este unul foarte bun: plasate în dreptul ferestrei, pentru mai multă lumină, masa și scaunele au fost alese astfel încât să facă și un contrast frumos cu covorul albastru.

Foto: Pinterest

Related posts

3 proiecte de bricolaj perfecte pentru sufragerie

Adina Meyers

Cum să protejăm animalele de companie pe caniculă

Adina Meyers

Trenduri in amenajarea unei bucatarii

Adina Meyers