LifeStyle

5togo lansează proiectul caritabil “Barista pentru o zi”

Pentru că am crescut și am ajuns la un număr de 30 de cafenele și pentru că ne-am bucurat încă de la început de sprijinul oamenilor dorim să sărbătorim altfel și să oferim comunității un Bulgare de Lumina, o faptă bună.

“5 to go” a lansat săptămâna trecută, proiectul caritabil “Barista pentru o zi” ce are drept scop strângerea de fonduri pentru copiii diagnosticați cu autism. În cadrul proiectului se vor alătura numeroase persoane publice care doresc să susțină proiectul și să fie barista în una dintre cafenelele lanțului 5togo iar toate încasările strânse în întreaga zi vor fi donate asociației “Bulgăre de lumină”.

Proiectul a avut deja două ediții, în data de 15 noiembrie,  Liviu Teodorescu a dat start-ul proiectului la 5togo Concept Store din Str. Buzești 28 iar mai apoi Mircea Eremia și-a arătat susținerea preparând băuturi pe bază de cafea în cadrul 5togo Kogalniceanu din Str. Johann Gutenberg 16.

“Ne-am gândit o dată cu atingerea numărului de 30 de cafenele cum să sărbătorim. Evident că am fost bucuroși de succesul nostru și recunoscători pentru sprijinul comunității și am decis că trebuie să sărbătorim împreuna cu ei, cei mai importanți parteneri ai noștrii. Apoi ne-am dat seama că nu ne-ar ajunge probabil un cartier întreg pentru a invitat toți clienții noștrii și am decis să ne limităm la un număr restrans iar în cele din urmă ne-am dat seama că pentru a face un real cadou comunitații trebui ca acesta să bucure, să aibă insemnătate și să ofere o reală fericire celor în impas și așa s-a născut ideea noastră de a ajuta și investi dragoste, timp și resurse în principalul motor de dezvoltare al comunității, copiii.” Radu Savopol Fondator 5TOGO.

Împreună cu asociația “Bulgăre de lumină” ce a apărut din nevoia de recuperare și integrare a copiilor cu deficiențe, am decis să organizăm sesiuni de meet & great cu persoane publice ce doresc să fie #BaristaPentruOZi în cadrul cafenelelor iar fiecare dintre invitați să participe activ la procesul de preparare a băuturilor pe bază de cafea, acesta fiind modul său de a se implica în proiect și în societate, iar întreg profitul cafenelei din acea zi va fi donat către asociația “Bulgăre de lumină”.

“Diferența dintre noi și altă asociație este faptul că se dorește o abordare globală din mai multe unghiuri: recuperare cognitivă, motrică, socială, senzorială prin oferirea unui pachet complet de servicii personalizate în funcție de fiecare beneficiar, nemaifiind necesară deplasarea acestora dintr-o locație în alta pentru a avea acces la varietatea de servicii, locații aflate la kilometrii distanță una de cealalată optimizându-se astfel costul total al terapiilor cât și timpii morți.” Președintele asociației “Bulgăre de lumină”.

Următoarele evenimente caritabile “Barista pentru o zi“ ce se vor desfășura până la mijlocul lunii decembrie îi vor avea drept protagoniști pe băieții de la trupa MAXIM, Raluka, AMI, Amna, Dima și Ana Morodan iar proiectul va continua și în 2017, calendarul de evenimente fiind în curs de finalizare până la sfârșitul lunii aprilie.

În prezent 5togo este cel mai mare lanț de cafenele de pe teritoriul țării, fiind totodată și cea mai accesată franciză românească din domeniul de HoReCa.

Până la sfârșit anului 5togo plănuiește deschiderea a încă 3 cafenele, în Pitești, Craiova și București. 

Related posts

3 site-uri utile pentru acasă, dar și pentru businessul dumneavoastră

Adina Meyers

Asociația Dăruiește Viață solicită Ministerului Sănătății măsuri rapide pentru prevenirea și monitorizarea crizei medicamentelor oncologice

Adina Meyers

Salteaua Pikolin – Confort de 5 stele pentru un somn odihnitor

Adina Meyers