Designul high-tech reprezinta una dintre cele mai moderne tendinte in domeniul amenajarilor de interior. Este un stil care exploateaza specificul tehnologiilor de ultima generatie si poate fi folosit atat in designul interior rezidental, cat si in cel public.

Stilul este inspirat de cel industrial si, in consecinta, imaginea pe care o creaza foloseste si integreaza trasaturile functionale ale elementelor constituente. In interioarele high-tech se intampla frecvent sa existe o relatie deschisa cu structura care, adesea devine parte din ansamblul vizual final.

Designul interior high-tech preia potentialul estetic original al tevilor, clapelor, lifturilor, grinzilor si canalelor de aerisire. De asemenea, acest stil acorda mare importanta materialelor precum sticla, plastic si metal si, in ceea ce priveste cromatica, etaleaza o paleta compusa preponderent din argintiu metalic, negru si alb.

De vreme ce unul dintre conceptele-cheie care trebuie folosit pentru a defini interiorul high-tech este eficienta, devine evident atunci ca stilul high-tech poate fi cel mai bine asociat cu abordarile de tip industrial si minimalist.

In interioarele high-tech frumusetea si esteticul in general sunt asociate cu functionalitatea si cu dimensiunea practica. Totodata deschiderea este, de asemeena, o trasatura definitorie a unor astfel de interioare.

Mobilierul adecvat pentru interioarele high-tech trebuie sa pastreze contururi geometrice simple si sa fie realizat din materiale monocromatice, consecvente cu paleta generala a spatiului.  Acesta  creste potentialul creativ al unui spatiu care altfel ar putea parere rigid, prin adaugiri care amintesc de apetitul sau pentru inovatie si functionalitate.

Indicat ar fi sa fie cat mai putine decoratiuni interioare, de altfel, acceasi abordare e recomadata pentru orice obiect care ar putea fi in plus, iar simplitatea formelor este un imperativ de care trebuie tinut cont in intregul spatiu. 

Cand vine vorba de zugravirea peretilor, o optiune ar fi sa nu o faci. Peretii goi, de beton aparent pot accentua afirmarea stilului high-tech. Podelele pot fi acoperite cu piatra naturala, placi de gresie sau covoare. Evita sa acoperi ferestrele, dar daca vrei neaparat sa marchezi limita dintre spatiul interior si cel exterior, o optiune mai buna ar fi jaluzelele monocromatice, fie verticale, fie orizontale. 

Stilul high-tech pune mare accent pe lumina artificiala. Corpurile de iluminat ar trebui sa reflecte si ele gustul minimalist, pentru forme si tipare geometrice, clare si simple.

Aceste idei au fost oferite de echipa Gavia Concept.

website: www.gaviaconcept.com

e-mail: hello@gaviaconcept.com

Telefon : 0765431481

www.facebook.com/GaviaConcept

 

 

 

 

  

     

Related posts

Cum sa iti echipezi bucataria cu cele mai potrivite electrocasnice de mici dimensiuni

Adina Meyers

Becurile inteligente sunt o investitie care merita atentia ta?

Adina Meyers

O casa de vacanta cu buget redus

Adina Meyers