Amenajari Interioare

Casa de vacanta in mijlocul naturii

Pentru a se incadra in peisajul deluros din Breaza si pentru a se bucura de beneficiile oferite din plin de natura, arhitectul care este si proprietarul casei, a ales de la bun inceput o structura integrala de lemn, cu acoperis in „doua ape” pana la sol.

Deoarece obiectivul principal a fost obtinerea unei cantitati cat mai mari de lumina naturala in interiorul casei, s-au folosit ferestre de mansarda VELUX pentru iluminatul natural al acesteia, fara nicio constrangere privind combinarea si numarul lor, ajungand intr-un final la un numar de nouasprezece.

Un aspect important a fost modalitatea de amplasare a ferestrelor. Solutia aleasa a constat in plasarea acestora sub un unghi de 45o fata de axa N-S, ceea ce a condus la obtinerea unui coeficient de insorire de peste 70%. Repartizarea ferestrelor VELUX a fost realizata astfel incat sa se asigure suficienta lumina in fiecare spatiu al casei, respectiv in toate incaperile. Efectul este unul impresionant: ventilatie, lumina naturala peste tot si acces la cea mai frumoasa priveliste.

Structura casei include parterul – cu o suprafata de 91,71mp, si mansarda – aceasta avand o suprafata de 43,11mp. Parterul gazduieste camera de zi, zona de luat masa, un dormitor, bucataria si o baie. Zona de zi primeste lumina de la un grup de noua ferestre pe o latura, montate intr-o combinatie grandioasa. Fata in fata cu acestea, alte trei ferestre instalate in linie si o fereastra individuala amplasata special in zona de pregatit masa, completeaza iluminarea livingulului. Dormitorul si baia nu au fost neglijate, fiind dotate fiecare cu cate o fereastra de mansarda VELUX rezistenta la umiditate si o fereastra fixa in fronton.

Trecerea de la parter la mansarda se face print-o scara de acces dar mai ales prin mix-ul celor noua ferestre care impreuna asigura, pe langa nota spectaculoasa, trecerea luminii dintr-un nivel, catre celalalt.

Spatiul de la mansarda gazduieste doua dormitoare si o baie, care se bucura la randul lor de lumina naturala care intra prin ferestrele VELUX.

Intreaga casa este luminoasa si odihnitoare: peretii au fost zugraviti in alb, iar pardoseala este realizata din parchet clasic de culoare deschisa. Grinzile din lemn din zona ferestrelor pastreaza culoarea naturala a lemnului, in acord cu nuanta tocurilor ferestrelor.

Ulterior, acestea au fost accesorizate cu rulouri exterioare parasolare si cu rulouri interioare astfel incat sa se asigure un mediu ambiant placut si confortabil.

Produse VELUX folosite in proiect sunt:

Ferestre model GGL, avand dimensiunea78 cm latime x 140 cm inaltime.

Ferestre model GGU, din lemn imbracat in ploiuretan alb, care nu permite patrunderea umezelii si aburului in lemn, avand dimensiunea 78 cm latime x 98 cm inaltime.

Rulouri exterioare parasolare pentru reducerea caldurii cu pana la 90%, model MHL.

Rulouri perdea glisante pentru intimitate si controlul luminii, model RFL.

Pentru exemple la fel de inspirate de proiecte, accesati www.velux.ro

Related posts

Semne că ar trebui să vă înlocuiți mobila

Adina Meyers

Iata cateva idei pentru telefoanele vechi

Adina Meyers

ArtDeco: Alege autocolantele pentru un aer fresh în casa ta

Adina Meyers