Amenajarea, realizată într-un stil clasic actual, a urmărit să deschidă și să fluidizeze spațiile, să creeze o atmosferă aerisită, tinerească, dar totuși elegantă.

La 15 ani de la construirea casei în care locuiesc și odată cu creșterea copiilor, deveniți adolescenți, proprietarii casei din imagini au simțit nevoia să reînnoiască decorul locuinţei și să actualizeze ambientul. Știind foarte bine ce stil își doresc, căci văzuse pe Net mai multe lucrări ale Corinei Săftescu, aceştia au luat legătura cu talentatul designer, încredințându-i întregul proiect.

„Deși inițial am pornit de la ideea unei schimbări de decor, până la urmă am realizat o reconfigurare totală a casei vechi, astfel încât să obținem spații cu aer fluid și aerisit. În acest sens, am renunțat la ușile de acces dinspre hol către bucătărie, dining și living, păstrând totuși golurile de ușă mărite, pentru o departajare vizuală a încăperilor.”

În plus, renovarea a devenit completă odată cu lucrările de înlocuire a instalațiilor și a sistemului de încălzire, căci doamna a dorit ca inesteticele țevi ale centralei termice să nu mai fie la vedere, ci montate sub pardoseală.

Cât priveşte compartimentarea interiorului, aceasta este următoarea: la parter se află holul de acces, în prelungirea căruia se găseşte zona de zi semi-deschisă, compusă din living, dining și bucătărie separată, apoi un birou și o baie; la etaj sunt dormitorul matrimonial, prevăzut cu baie și dressing, și cele două dormitoare ale copiilor, deservite de o baie.

 „Am folosit culori deschise, pentru a da senzația de spațiu, dar și oglinzi verticale, ce au rolul de a mări și de a sublinia trecerea între încăperi. Nuanțelor deschise de crem și nisipiu le-am adăugat tonuri de maro închis, pentru a obţine contrast și pentru a scoate în evidență anumite piese de mobilier și decorațiuni.”

Livingul cu formă dreptunghiulară are două zone de conversație distincte, dintre care una organizată în jurul șemineului − principala zonă de interes a salonului.

Piesele de mobilier, alese cu mare atenție, au fost achiziționate de la Mobexpert − colecții de serie mică −, dar și de la Transilvania Production din Câmpeni.

Țesăturile și drapajele din materiale naturale, folosite din abundență de către Corina Săftescu, aduc decorului un plus de căldură și familiaritate, contribuind la crearea atmosferei de cămin.

Numeroase tablouri pe pânză, realizate în ulei, au fost cu atenție selectate din magazinele de antichități (Victor Antiques și Aron Antichități) și puse în valoare pe suprafețele deschise ale pereților din salon și dining.

Dormitorul matrimonial, amenajat în nuanțe de crem și nisipiu, a primit un pat cu tablie foarte înaltă, tapițată cu material textil în culoarea nisipului.

Băile, micuțe ca dimensiuni, sunt finisate cu marmură și mozaic din travertin, finisaje ce oferă spațiilor luminozitate și un aspect natural.

Proprietarii au locuit în casă pe tot parcursul procesului de renovare și au lucrat cu un singur meșter pe partea de finisaje, motiv pentru care amenajarea a durat aproape un an, însă efortul a meritat pe deplin.

Material realizat cu sprijinul designerului Corina Săftescu, corina@cass-design.com, www.cass-design.com

Pentru o vizualizare completă a locuinţei accesează galeria foto.

Autor: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Related posts

Sentimentul de liniste si calm, la el acasa

Adina Meyers

Casa Zu – dintr-un hambar, o casa activa, eficienta energetic

Adina Meyers

Sfaturi pentru amenajarea dormitorului cu buget redus

Adina Meyers