Alaturi de Casa Mansardata si Casa Nordica, primele dintre cele trei proiecte gandite pentru simulatorul-joc www.hailacasa.ro, jucatorul are posibilitatea sa construiasca in cadrul aplicatiei si Casa Cula.

Casa Cula ne povesteste despre cum atmosfera tihnita a locuirii traditionale ce aminteste de simplitatea obiceiurilor si traiului din vechime poate fi inglobata sau poate la randul ei ingloba o locuinta contemporana pentru o familie al carei stil de viata pastreaza valori si chiar traditii romanesti. |ndreptarea stilistica catre elemente ce tin de arhitectura culei este justificata de prezenta des intalnita a acestui tip de locuinta traditionala semifortificata in zona Balcanilor, in special in zone de deal si ses, locuinta al carei nume isi are originea in turcescul kule ce se traduce prin turn.

Proiectul prezinta un exercitiu-incercare de recuperare a formei arhitecturale ca parte a unui set de valori traditionale romanesti si mai ales procesul de alterare, decupare, crestere ce ramane lizibil in imaginea finala tocmai pentru a expune adaptarea la viata contemporana. Astfel pentru ca arhitectura traditionala nu mai putea raspunde cerintelor de locuire moderna fara a-si altera proportiile si conformarea, volumul masiv pare ca se decupeaza in zona spatiilor de zi, taietura este inchisa cu vitraje de mari dimensiuni iar volumul rezidual este translatat in chip de adapost pentru o bucatarie de vara si punct de sprijin pentru acoperirea terasei.

Corpul predominant al casei, fara a avea pretentia unei redari stilistice fidele, reuseste totusi sa impuna atmosfera traditionala prin compunerea golurilor de lumina de dimensiuni reduse ce se dovedesc a fi suficiente pentru dormitoare si alte spatii auxiliare si mai ales prin registrul superior al fatadei in care goluri cu arcade si parapet plin se constituie ca ecran protector al logiei de colt. Materialele, texturile, finisajele si geometria lor, vin si ele in sprijinul demersului arhitectural, fie sustinand atmosfera patriarhala a locuirii traditionale in schema bicromatica cunoscuta: pereti albi cu minime decoratii, elemente din lemn maro inchis atat pentru tamplarie cat si pentru streasina atent prelucrata, invelitoare de acoperis din sita, fie marcand taietura contemporana in cheia progresului tehnologic prin elemente de tip perete cortina.

Intrepatrunderea modern-traditional se regaseste apoi la interior prin alaturarea contrastanta a texturilor de finisaj: lis vs rugos, lucios vs mat si prin insasi conformarea spatiilor: zona de zi ce cuprinde locul de luat masa si livingul este un spatiu deschis, de dimensiuni generoase in timp ce restul incaperilor sunt mai aproape de proportiile traditionale.

*Oferta constructie Casa Cula

45.000 euro + TVA*

*oferta este valabila in cazul predarii „la rosu”. Casa poate fi livrata si „la gri” sau „la cheie”.
Cere oferta personalizata aici: http://hailacasa-rezidential.ro/cere-oferta

Puteti afla pas cu pas etapele neceseare construirii Casei Cula in simulatorul-joc www.hailacasa.ro:de la documentatia obligatorie pentru obtinerea aprobarilor de construire, la fazele de ridicare ale imobilului, executie instalatii si finisaje interioare si exterioare, pana la faza finala de inchidere a santierului.

In cadrul  concursului, sunteti provocati sa parcurgeti in total 31 de etape, pasi ce trebuie parcursi si in cazul in care va doriti costruirea propriei case in viata reala: 1. Credit ipotecar si credit de nevoi personale, 2. Rezidential, 3. Arhitectura, 4. Acte si Aprobari, 5. Pregatire Santier, 6. Fundatie si Structura, 7. Hidroizolatie, 8. Acoperis si Ferestre mansarda, 9. Zidarie, 10. Amenajare Mansarda, 11. Ferestre, 12. Vopsire Exterior si Termoizolare, 13. Instalatii sanitare si Încalzire prin pardoseala, 14. Tencuieli si Șape, 15. Compartimentare si plafoane, 16. Instalatii Electrice, 17.Instalatii Termice, 18. Finisaje Interioare, 19. Instalare Mobilier de Baie, 20. Finisaje Piatra Naturala, 21. Montare Usi, 22. Zugravirea Interiorului, 23. Imprejmuirea si pavarea proprietatii,24. Amenajarea Gradinii 25. Mobilarea Interioara, 26. Dotarea cu Electronice si Electrocasnice 27. Închiderea Contractelor de Furnizari de Servicii, 28. Achizitie Masina Noua, 29. Asigurare, 30.Petrecere de Casa Noua, 31. Casa Finita

Related posts

Renovarea casei de la țară. 5 sfaturi esențiale care o vor transforma într-o reședință de vacanță

Adina Meyers

Intreaba un specialist: Cum putem sti daca este necesara repararea acoperisului?

Adina Meyers

Izolarea casei – 9 tipuri de materiale din care poți alege

Adina Meyers