„De cand ma stiu mi-am dorit sa imi fac o casa dupa sufletul meu, in care sa locuiesc impreuna cu familia. Daca in cazul clientilor am grija sa le indeplinesc dorintele, in cazul casei mele am avut libertatea de a-mi da frau liber imaginatiei. Casa este ridicata in localitatea natala, care se afla la mica distanta de statiunea turistica Negresti, aflata in plina dezvoltare”, a povestit proprietarul, care este de profesie constructor.

El a optat pentru un teren in panta care, pe langa o serie de dezavantaje, are si o multime de parti bune pe care gazdele nostre au stiut sa le exploateze la maximum. „Este adevarat ca un teren in panta genereaza mai multe cheltuieli privind stabilizarea si drenarea apelor pluviale, dar, in final, o casa construita intr-un astfel de loc va fi, cu siguranta, mult mai valoroasa din punct de vedere estetic.

Profitand de cadrul natural de exceptie, am pozitionat casa departe de strada principala pentru a avea intimitate si pentru a evita zgomotul generat de trafic. La un calcul estimativ pot spune ca o casa construita in panta inseamna costuri cu pana la 30% mai mari pentru ca este nevoie de ziduri de sprijin”, au povestit proprietarii, care au trecut la capitolul avantaje privelistea, modul in care intra lumina naturala in casa si punerea in valoare a arhitecturii.

„Pentru a ma asigura ca nu vor fi probleme de structura, am optat pentru o fundatie de beton, constructia fiind realizata pe cadre de beton armat, cu zidarie din caramida cu goluri de 20 la exterior si de 11,5 la interior. In plus, pentru un confort termic sporit am optat si pentru izolatie realizata din vata minerala bazaltica”, a mai spus constructorul.

„Am optat pentru lemnul modelat, lasat la vedere, tamplarie din lemn de stejar stratificat si o alee de acces realizata din caramida pe care am recuperat-o de la cuptoarele unei fabrici de caramida care a fost inchisa. Ne-a placut foarte mult ideea pentru ca fiecare bucata de caramida are o alta culoare si pentru ca, datorita temperaturilor ridicate la care au fost expuse timp indelungat, sunt foarte rezistente”, au mai spus proprietarii care au adaugat ca tamplaria de lemn de exterior a fost tratata cu o esenta de rasinoase si acoperita cu un lac pentru protectie impotriva daunatorilor, factorilor de mediu si focului.

Pentru mai multe imagini accesati galeria foto.

Material realizat cu sprijinul Cornel Profesional Construct
Persoana de contact: Cornel Pintilie
Tel.: 0743.136.076

Related posts

Casă contemporană la Buzău cu elemente clasice PROIECT: designer Ştefania Bobaru, : stefania@vimstudio.ro

Adina Meyers

5 semne că este timpul să înlocuiești mobila din living

Adina Meyers

Tranzitia de la decorul de toamna la cel de iarna

Adina Meyers