Calatorii LifeStyle

Casa Cositorului, un loc de basm medieval aflat in inima Sighisoarei

Daca doriti sa vizitati Sighisoara si nu aveti idee cu ce sa incepeti aceasta aventura cu iz medieval, revista Casa Mea va vine in ajutor cu o idee: Pensiunea si Cafeneaua Casa Cositorului ce se afla in cetatea medievala Sighisoara. La Pensiunea Casa Cositorului va puteti caza oricand doriti, ea avand un interior deosebit, amenajat cu foarte multe elemente medievale vechi si foarte vechi, iar la cafenea puteti manca diferite feluri traditionale de mancare sau puteti bea soiuri de vinuri alese pe spranceana. 

Pentru cei care viziteaza Sighisoara pentru prima oara, acest loc poate fi o surpriza placuta deoarece se afla in mijlocul Cetatii Medievale Sighisoara, o zona turistica linistita si pitoreasca. De aici puteti porni in excursii sau drumetii in apropiere pentru ca atractiile de aici sunt pe toate gusturile.

Dar ce este atat de special la aceasta pensiune? Raspunsul este foarte simplu. Odata ce-i treci pragul, este greu sa rezisti fara a scoate telefonul si a incepe sa faci zeci de poze pentru a arata si altora ce minunatii se pot gasi intr-o simpla asezare din Sighisoara. De la papusi mestesugite cu atentie la mobilier din lemn masiv sculptat de mesteri populari si de la veioze cu un stil aparte la un semiuneu gata sa incalzeasca vizitatorii in ceas de iarna, toate te vor atrage si iti vor face cu ochiul.

Dar inainte de a-i trece pragul, trebuie sa te gandesti bine inainte, daca ai timp sa vizitezi intreaga cladire si sa observi detaliile de arhitectura medievala si obiectele decorative speciale sau daca doresti sa servesti o simpla cafea si sa mergi mai departe. Daca alegi prima varianta, nu vei regreta absolut deloc. Dar daca mergi pentru doar o cafea, este musai sa treci pe la Cafeneaua Casa Cositorului (nu este nicio problema daca nu poti vizita pensiunea; poti face acest lucru in aproape orice zi a anului).

Aici, la Cafeneaua Casa Cositorului, intr-un spatiu aranjat ca intr-un basm, poti alege diverse bunatati romanesti precum placinte traditionale tipice locului, sau chiar torturi si prajituri cu retete speciale, redescoperite dupa sute de ani. Pentru cei care vor sa se racoreasca in sezonul cald, pot alege dintre sucurile naturale (daca nu au voie alcool) sau pot alege o bere foarte buna. De asemenea, se poate gasi si o palinca ardeleneasca foarte aromata si tare, dar si vinuri de cele mai bune soiuri. 

Related posts

Ana Pan sarbatoreste 25 de ani cu un nou concept de magazin si cu produse personalizate

Adina Meyers

5 motive să alegi o rochie lungă de seară pentru un eveniment special

Adina Meyers

Veste bună pentru fanii Ed Sheeran: s-a suplimentat numărul de bilete

Adina Meyers