LifeStyle

Cum scapi de mirosul neplacut din baie, in cativa pasi simpli

Mirosul neplacut din baie tinde sa fie destul de deranjant, mai ales atunci cand el este unul persistent si este tot mai greu sa scapi de el. Sunt destul de multe la numar motivele care pot duce la aparitia sa, iar pentru a scapa de mirosurile neplacute trebuie sa aflam care sunt ele pentru a sti cum sa actionam in modul cel mai potrivit. Voi incerca pe parcursul acestui articol sa ofer nu doar informatii care sa te ajute sa descoperi sursa lor, ci si sa le anihilezi in cel mai scurt timp cu putinta, astfel incat baile lungi si relaxante sa fie din nou placute ca la inceput.

Care pot fi cauzele mirosurilor neplacute din baie?

In momentul in care incepi sa constati ca baie nu mai are un miros proaspat, ci pe zi ce trece el devine din ce in ce mai neplacut, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa verifici daca toaleta este sau nu raspunzatoare de acest lucru. De ce? Pentru ca in multe cazuri o curatare deficitara a sa poate reprezenta motivul pentru care aerul are un miros care te face sa te indepartezi de baie.

Da, indiferent de cat de mult ai incerca sa o cureti tot nu va fi 100% curata, si deci nici mirosul sau nu va fi in permanenta unul imbietor, dar ceea ce putem face este sa il reducem la maximul posibil. Uneori produsele de curatat din comert pot face adevarate minuni, dar numai atunci cand stim cum sa le alegem pe cele mai bune (unele pur si simplu nu fac fata).

O alta sursa a mirosului neplacut din baie poate fi reprezentata de scurgeri, iar asta pentru ca trecerea timpului duce la depunerea pe tevi a murdariei. Sunt mai multe feluri in care poti sa le cureti, iar despre ele vom discuta putin mai tarziu. Este bine sa verifici si daca teava de scurgere are sifon (in cazul in care nu stii ce este ori ce rol are afla ca sifonul are o forma de U si este plin cu apa, lucru care nu va permite mirosului neplacut sa patrunda in baie).

Ce trebuie sa facem pentru a elimina mirosurile neplacute din baie?

In cazul in care sursa este reprezentata de toaleta si zona apropiata acesteia, atunci este bine sa speli cat mai bine covorasul din baie (in cazul in care el exista), deoarece chiar daca nu ne dam seama pe acesta poate ajunge urina ori apa din toaleta, iar cu timpul mirosul va deveni din ce in ce mai puternic. Incearca de asemenea sa cureti foarte bine capacul WC-ului, iar pentru a avea acces in zonele mai greu accesibile este bine chiar sa il demontezi (daca este prea murdar cel mai bine este sa cumperi altul).

Garniturile vasului de toaleta trebuie si ele curatate si chiar inlocuite periodic.Folosirea solutiilor de curatat din comert este si ea recomandata, mai ales ca unele au o actiune prelungita.

Atunci cand de vina sunt scurgerile, cel mai probabil este vorba de depunerile de mizerie de pe peretii tevilor, situatie in care va trebuie sa le cureti cu atentie. Nu este un proces pe care trebuie sa il faci zilnic, dar nici o data la 1-2 ani. In cazul acelor tuburi flexibile, cel mai bine este ca ele sa fie inlocuite periodic, iar asta pentru ca ele sunt mult mai predispuse la acumularea de mizerie.

Dupa ce ai urmat toti pasii pana aici afla ca te afli la jumatatea drumului. Urmatorul lucru pe care tu il vei face este sa speli foarte bine casa si ghiuveta. Este bine sa le dezinfectezi de asemenea in mod periodic, chiar daca ele par curate. Pentru curatarea scurgerii cazii poti apela la un amestec de bicarbonat si otet, care va fi turnat pe aceasta, pentru a se realiza o curatare completa a mizeriei acumulate, precum si pentru a elimina bacteriile formate.

Geamurile si oglinda este bine sa fie si ele curatate, iar asta pentru ca solutiile pe care le vom folosi nu vor face altceva decat sa reimprospateze aerul din baie, oferind un miros placut. Lucrul acesta este valabil si in ceea ce priveste gresia si faianta, mai ales pe cea din jurul vasului de toaleta, acesta fiind locul in care se aduna cele mai multe bacterii si in care sunt sanse foarte mari ca mirosurile neplacute sa isi faca simtita prezenta. O alta solutie este reprezentata de folosirea unor spray-uri speciale pentru baie.

Related posts

TVA-ul cadou la Praktiker Romania. Preturi considerabil mai mici pentru mii de produse

Adina Meyers

Portret de Familie

Adina Meyers

Calima – solutia petrecerilor surpriza

Adina Meyers