Proprietarii ne-au spus ca au ajuns sa aiba casa visurilor lor cu multa munca si rabdare, dar si cu sprijinul unui specialist care a avut grija sa le puna, prima data, pe hartie, si mai apoi in practica, toate dorintele. Ei isi amintesc ca au vrut mereu o locuinta nu foarte mare, dar care sa le creeze intimitatea si confortul de care aveau nevoie.

In plus, proprietarii au vrut sa profite din plin de lumina naturala, asa ca au optat pentru ferestre mari, care sa permita soarelui sa le intre in casa.

Proiectul dupa care a fost realizata locuinta este simplu, dar proprietarii ne-au dezvaluit ca au fost extrem de atenti la detalii. Ei au vrut ca totul sa iasa ca la carte, asa ca au folosit numai materiale de cea mai buna calitate si au fost prezenti aproape tot timpul pe santier, pentru ca sa se asigure ca echipele de lucru vor respecta cu sfintenie toate etapele de executie.

In cazul arhitecturii casei, accentul cade pe acoperis, ferestre, in special pe cele de la mansarda, balcoane si pe intrarea principala, acolo unde a fost amenajata o bucatarie de vara cu toate utilitatile necesare. Aici, proprietarii si invitatii lor isi petrec dupa-amiezile de vara, profitand de linistea zonei in care este amplasata casa, iar gospodina casei gateste si se relaxeaza in acelasi timp.

Cei ai casei si-au dorit ca locuinta lor sa „emane fericire prin toti porii”, asa ca au optat pentru o culoare calda a peretilor exteriori, care se completeaza perfect cu nuanta pavajului ce inconjoara constructia si asigura accesul spre poarta. In rest, gradina este verde „cat vezi cu ochii”.

Aici se afla mai multe zone de interes pe care, inginerul peisagist Cristina Cotta le-a structurat in asa fel incat sa le puna cat mai mult in evidenta. Suprafata de gazon este completata, in apropierea gardului, de o zona de vegetatie luxurianta formata din plante perene si arbusti.

In imediata vecinatate, inginerul peisagist a amenajat, conform dorintei proprietarilor, un iaz si o rocarie care recompun un peisaj din natura. Iazul nu are o suprafata foarte mare, pentru ca locul nu permitea acest lucru, dar impactul vizual este maxim datorita nuferilor care plutesc pe suprafata apei. In plus, in mijlocul apei a fost realizata o mini-fantana arteziana care, pe langa scopul sau estetic, are si o componenta practica. Ea asigura un climat propice pestilor si vegetatiei acvatice prin oxigenarea mai eficienta a apei.

Trecerea dintre zona pe care se afla doar gazon si iaz se face printr-o insulita de verdeata si mulci, care a fost conturata cu ajutorul unor pietre dispuse intr-o forma serpuita. Un alt aspect important al gradinii este sistemul de iluminat, ce asigura punerea in evidenta a zonei verzi chiar si pe timpul noptii. Corpurile de iluminat sunt camuflate in cea mai mare parte de vegetatia luxurianta, integrandu-se perfect in peisaj.  

Material realizat cu sprijinul
Ing. Cristina Cotta
Mobil: 0745.111.901
www.gradina-casa.ro

Articole similare

Criterii importante de alegere pentru o centrală termică

Redactia

„Mozaic” de stiluri intr-o bucatarie primitoare

Redactia

Countryside House: redecorarea unei case traditionale

Redactia