Toate aceste elemente au ca scop aducerea armoniei si a starii de bine in familia proprietarilor care si-au construit aceasta casa pentru a scapa de agitatia din Bucuresti. Lemnul este detaliul care face diferenta in cazul casei de la Snagov. Proprietarii au folosit acest material cu generozitate atunci cand a venit vorba de decorarea fatadei, obtinand in acest fel un aspect rustic. Casa este construita din caramida, iar mansarda din lemn, fapt care asigura un confort termic crescut, dar si un plus de valoare din punct de vedere estetic. Proprietarii au optat pentru o arhitectura bazata pe linii drepte si curbe, principii promovate si de arta Feng Shui. Combinatia dintre cele doua elemente asigura un echilibru si atrage energiile pozitive.

Mansarda din lemn poate fi realizata pe structura unei case deja existente sau poate fi proiectata inca din prima faza si realizata ca o structura de sine statatoare. Varianta cea mai ieftina si mai usor de pus in practica este realizarea unei mansarde din lemn. Lucrarea se executa rapid, iar materialele naturale asigura un climat calduros si primitor atat exteriorului cat si interiorului. In momentul in care va hotarati sa amenajati o mansarda din lemn, este imperios necesar sa cereti sfatul unei specialist pentru ca fixarea stalpilor si a grinzilor de sustinere se stabileste in urma unor calcule matematice. In plus, este important ca esenta si calitatea lemnului sa primeasca unda verde de la un specialist pentru a evita surprizele neplacute pe viitor. Nu este necesar ca mansarda din lemn sa fie izolata fonic pentru ca materialul are in sine aceasta calitate, asa incat constructia poate fi lasata in stare naturala. Astfel scapati de costurile suplimentare determinate de izolarea, tencuirea si decorarea structurii. In cazul mansardei, o atentie deosebita trebuie sa acordati geamurilor care trebuie sa aiba o forma speciala si care ar trebui sa fie realizate din tamplarie PVC, aluminiu sau lemn stratificat. Intrucat in cazul mansardei este vorba despre un spatiu relativ mic si pretentios, este recomandat ca mobilierul sa fie facut pe comanda. Astfel va asigurati ca spatiul este exploatat la maximum in conditii optime.

Elemente Feng Shui se regasesc si in amenajarea gradinii, care este o veritabila oaza de liniste si un izvor de buna dispozitie pentru locuitorii casei. In curte se regasesc mai multe zone, gradina fiind destul de saraca in plante si flori, dar bogata in elemente decorative. Proprietarii au amenajat o zona de barbecue, care este completata de cele doua terase aflate in fata si langa intrarea principala. In plus, in fata casei a fost adus un element rustic de decor: un car autentic. In gradina este amenajata si o rocarie, presarata din plin cu pitici de gradina, o casuta decorativa pentru depozitarea elementelor de gradinarit si o casuta de pasarele decorata cu elemente Feng Shui, cum este de exemplu broasca, cea considerata aducatoare de bani si de buna stare sau clopoteii de vant care au puterea de a imbunatati multe aspecte ale vietii si care, in mod esential, au capacitatea de a optimiza caracteristicile energiei Chi oriunde sunt amplasati.

Pergola este o structura eleganta si functionala si va ajuta sa va feriti de excesul de lumina si caldura in zilele toride de vara. In plus, iarna fereste intrarea principala in casa de intemperiile vremii. Pergola se amenajeaza pe o terasa si reprezinta o structura din lemn sau din metal, care se poate acoperi cu o panza speciala sau cu o impletitura din trestie. Pentru un efect sporit puteti realiza si un aranjament natural din plante agatatoare.

Material publicat in numarul de martie al Revistei Casa Mea

Related posts

Cum alegi cea mai buna canapea extensibila si de ce ai nevoie de una

Adina Meyers

Noblesse Group desemnat “Residential Interior Design Studio of The Year 2020 – Romania”

Adina Meyers

Aragaz electric pe inductie – avantaje si dezavantaje

Adina Meyers