Pentru amenajarea locuintei noastre putem pune in practica o gramada de idei, limita fiind practic impusa doar de catre imaginatia noastra. Asadar, atat timp cat imaginatia este una bogata, ideile de amenajare a locuintei astfel incat sa ne simtim excelent pe intreaga perioada petrecuta aici vor veni cu siguranta. Una dintre stilurile pentru care au inceput sa opteze tot mai multe persoane sunt cele moderne, iar integrarea oglinzilor in ecuatie ajuta foarte mult in cazul apartamentelor de mici dimensiuni.

Care pot fi motivele pentru care ai apela la oglinzi atunci cand vine vorba de amenajarile interioare? In primul rand, pentru a „largi” spatiul respectiv. In cazul apartamentelor de mici dimensiuni prezenta oglinizilor ofera senzatia de spatiu (care este amplificata prin amplasarea a doua oglinzi fata in fata), iar tu te vei simti mult mai bine in acest fel, fara a mai avea impresia ca incaperea este una neincapatoare. Un alt motiv care te poate determina sa apelezi la oglinzi este modul in care ne ajuta sa luminam un spatiu intunecat, iar asta pentru ca lumina care se reflecta va fi imprastiata in incapere. Rolul stilistic este si el un motiv bun.

Putem chiar sa cream o atmosfera romantica cu ajutorul lor. Cum mai exact? Foarte simplu. Cu ajutorul unei oglinzi in fata careia vom amplasa o masa cu o lumanare. Astfel, pe masa va avea loc o amplificare a intimitatii, iar lumina nu va mai fi foarte difuza, dar nici deranjanta, ci pur si simplu perfecta. De cealalata parte, folosirea oglinzii in hol, pe langa faptul ca va oferi senzatia de profunzime si de dimensiuni generoase, are si un rol estetic – vom avea unde sa ne admiram inainte de a iesi din casa, astfel incat sa fim siguri ca aratam perfect.

Acum ca am lamurit cat de utile pot fi oglinzile atunci cand le includem in amenajarea locuintei noastre, urmatoarea intrebare care se pune este urmatoarea: cum alegem cele mai bune oglinzi pentru scopul pe care noi il urmarim? Vom dezvolta mai mult acest subiect in randurile care urmeaza.

Incepem chiar cu dormitorul, iar asta pentru ca aici vrem sa ne bucuram cel mai mult de o atmosfera placuta si de o incapere care sa fie spatioasa (sau macar sa ofere aceasta senzatie). Ce iti recomandam noi? Sa iti indrepti atentia catre un sifonier care sa fie destul de inalt (de preferat pana aproape de tavan), iar pe usile acestuia sa se gaseasca niste oglinzi (de asemenea e bine ca usile sa fie unele glisante). In acest fel o sa optimizezi la maxim spatiul pe care tu il ai la dispozitie, iar decorul va fi unul modern si elegant.

In ceea ce priveste celelalte incaperi ale locuintei tale, afla ca aici trebuie sa tii cont de faptul ca dimensiunile vor fi alese in functie de mai multe criterii. De exemplu, atunci cand vrem ca oglinda sau zona din jurul ei sa fie in centrul atentiei vom opta pentru una de dimensiuni cat mai mari (dar care sa se potriveasca in decor). De asemenea, oglinzile trebuie sa reflecte stilul camerei in care ele sunt asezate.

Un alt loc in care oglinda nu poate sa lipseasca este baia. Pentru ca tu sa te bucuri la maxim de ea, tine cont de faptul ca aceasta trebuie sa fie iluminata, in acest fel fiind extinsa functionalitatea baii tale.

 

Related posts

5 idei ce cadou de Craciun pentru femei

Adina Meyers

Alegeri avantajoase pentru mobilarea casei

Adina Meyers

Atmosfera de sarbatoare in 5 pasi

Adina Meyers