Image default
LifeStyle

Campania de preventie a cancerului de col uterin

In cadrul campaniei initiate, Columna Medical Center va oferi gratuitate pentru testul Papanicolau tuturor femeilor care doresc sa se testeze, pe intreg parcursul lunii decembrie si 50% reducere pentru setul de analize ce include: HPV plus Testul Papanicolau – in mediu lichid.

Tot in cadrul campaniei si ca urmare a parteneriatului cu Anadolu Medical Center, cunoscutul Prof. Asoc. Dr. Fatih Güçer, specialist in ginecologie oncologica, va fi prezent in Romania, o data pe luna, in cadrul Columna Medical Center, unde, alaturi de specialistii clinicii, va sustine intens aceasta campanie de preventie printr-o serie de servicii puse la dispozitia pacientilor, precum: diagnosticare, second medical opinion si reevaluare a rezultatelor histopatologice.

Prezenta apreciatului medic in cadrul clinicii constituie o sansa unica pentru pacientele din România, care pot astfel beneficia de parerea unui specialist cu o vasta experienta precum aceea a Prof. Asoc. Dr. Fatih Güçer. Astfel, consultatiile de rutina, consultatiile initiale pentru stabilirea unui diagnostic, consultatiile pre si post operatorii (in cazul pacientelor cu indicatie pentru interventie chirurgicala) si second medical opinion vor avea loc in România, ceea ce reprezinta un mare beneficiu pentru pacientele noastre, scutindu-se astfel costurile ocazionate de transportul pâna in Turcia, costurile de cazare, cât si costurile adiacente care ar fi fost necesare chiar si pentru un simplu consult, cât si, mai ales, disconfortul si chiar doza de risc pe care ar presupune-o deplasarea in anumite situatii.

Prof. Asoc. Dr. Fatih Güçer este doctor docent in Obstetrica si Ginecologie, specializat in tratamentul neoplaziilor de tip ginecologic, iar metodele de tratament revolutionare, bazate in special pe chirurgia robotica, cât si numeroasele vieti salvate, i-au adus recunoastere la nivel international.

„Una dintre abordarile cele mai importante pentru tratamentul chirurgical al cancerelor ginecologice consta in efectuarea chirurgiei radicale, folosind metode chirurgicale laparoscopice si robotice, care permit o recuperare mai rapida si diminuarea durerii. In prezent, administram aceste metode majoritatii pacientelor, pe care le putem astfel externa si trimite acasa in doar câteva zile”, – Fatih Gucer, M.D. Prof. Asoc. Obstetrica si Ginecologie, Anadolu Medical Center.

Sistemul de chirurgie robotica Da Vinci permite suturarea mai confortabila in interiorul abdomenului, precum si suturarea prin indoirea si rasucirea mult mai flexibila a instrumentelor decât in cazul incheieturii umane. Detaliile obtinute prin marirea de 10 ori a tesuturilor reprezinta un ajutor enorm pentru chirurg.

Cancerul de col uterin este o forma de cancer ce afecteaza femeile de diferite vârste si de diferite categorii, pretutindeni in lume. In România, statisticile arata ca principala cauza de mortalitate la tinerele românce, cu vârsta intre 15 si 44 de ani, o reprezinta cancerul de col uterin. Conform acelorasi statistici, tara noastra ocupa primul loc in Europa in ceea ce priveste incidenta cancerului de col uterin, respectiv, rata mortalitatii cauzata de cancerul de col uterin, in vreme ce la nivel global, studiile arata ca anual 500.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin. Potrivit specialistilor, multe femei nu stiu ca testul Papanicolau poate duce la o scadere a riscului de cancer de col cu 94 %.

Astfel, la nivel mondial, la fiecare 2 minute, o femeie moare din cauza cancerului de col uterin, in România fiind diagnosticate zilnic un numar de 9 femei din care 6 mor.

„Colaborarea cu Anadolu Hospital este in primul rând o onoare si o misiune in sine. Practic, devenind partenerul Anadolu pe teritoriul României, oferim noi posibilitati pacientilor romani care se lupta cu cancerul. In plus, avem ocazia de a lupta cot la cot cu indiferenta in ceea ce priveste starea proprie de sanatate. Toti gândim ca nu ni se poate intâmpla noua, de ce sa fac si examenul acesta, ce nevoie am sa repet si anul acesta examenul Papanicolau, si totusi, in România, conform statisticilor, avem cea mai mare incidenta a cancerului cervical si cea mai mare rata a mortalitatii din Europa. Or, acesta trebuie sa reprezinte un semnal de alarma. Oamenii trebuie sa stie ca exista viata si dupa o boala de tipul cancerului, dar numai daca acesta este depistat si diagnosticat la timp.

Noi asta vrem sa oferim româncelor, posibilitatea unei “second medical opinion” si a unui diagnostic corect, din partea unui spital specializat in tratarea chirurgicala a cancerului, utilizând, mai ales, chirurgia robotica, din pacate, aproape inexistenta in România. Variantele sunt nenumarate si toate in beneficiul pacientului, care trebuie sa simta ca a gasit sprijin si in tara sa. Acestea sunt, pe scurt, motivatiile parteneriatului Columna Medical Center cu Anadolu Medical Center. Am regasit reciprocitate in ceea ce priveste abordarea pacientului si dorinta de a-i oferi servicii medicale la nivel european, in România.

Si un aspect care nu trebuie deloc neglijat se refera la partea financiara. Pacientul economiseste timp si bani, necesari pentru un zbor cu avionul, cazare in Turcia, consultatiile putând fi efectuate in România, deplasarea acestuia in Turcia fiind necesara doar pentru interventia in sine.” a declarat managerul clinicii , Nicoleta Zamfir.

„Prin intermediul acestei colaborari, speram sa aducem experienta noastra vasta mai aproape de pacientii români care vor beneficia in fiecare luna de abordarea noastra multidisciplinara si centrata pe pacient. Pe de alta parte, avem oportunitatea de a interactiona mai mult cu românii, de a-i cunoaste mai bine in propriul mediu, de a veni in intâmpinarea nevoilor acestora. Asadar, in opinia mea, parteneriatul Columna Medical Center cu Anadolu Medical Center este un adevarat câstig pentru pacientii români. Sunt foarte bucuros si mândru de aceasta colaborare care estimez ca va fi pe termen lung si de succes” a declarat Prof. Asoc. Dr. Fatih Güçer.

 

 

 

Articole similare

Sean Paul a înscris Bucureștiul pe harta Mad Love Europe Tour

comunicat de presa

Culori pentru gradina ta

casamea.ro

5 evenimente recomandate pentru acest weekend

casamea.ro

Lasă un comentariu

eleven − 1 =