LifeStyle

Gealan, partener al organizatiei Habitat for Humanity

Pe parcursul acestui an, Gealan Romania a continuat implicarea in proiectele organizatiei Habitat for Humanity, printr-o donatie de tamplarie din pvc cu geam termoizolant, necesara pentru spijinirea a 5 familii defavorizate.        

4 dintre cele 5 familii fac parte din programul Habitat din Ploiesti și in mai puțin de jumatate de an se vor bucura de o noua casa și mai ales de șansa la un viitor mai bun. Acest program a fost demarat pentru imbunatațirea condițiilor de viața a familiilor in nevoie din Ploiești și a debutat cu un proiect de implicare pe termen lung avand ca parteneri si Primaria Ploiești, care pune la dispoziție terenul de contrucție. Pentru primul an, Habitat va construi 12 case pentru familiile ce locuiesc in condiții saracacioase in una dintre zonele emergente a orașului Ploiești.

Cea de-a 5-a familie a intrat in vizorul organizației dupa ce casa acesteia a luat foc in luna octombrie a acestui an. Casa familiei Craciun a fost distrusa de un incendiu izbucnit in curtea vecinilor, in urma exploziei unei butelii de oxigen. Soții Craciun si cei 3 copii au ramas fara casa in decursul unei zile, focul transformand-o intr-o ruina, inainte de a fi fost finalizata și asigurata. Acum familia Craciun se bucura de confortul unei noi locuinte in care isi va putea petrecere sarbatorile in tihna.

 „Implicarea in proiectele desfasurate de organizatia Habitat for Humanity ne aduce o satisfactie enorma avand in vedere contributia adusa la schimbarea radicala a vietii mai multor familii defavorizate. Acest parteneriat inseamna pentru noi si posibilitatea de a demonstra beneficiile unor solutii inovative si durabile in construirea de locuinte, prin folosirea unor ferestre mai mari si mai luminoase, cu un grad sporit de izolare termica si fonica. Cei care se vor bucura de noile locuinte vor beneficia de confort si conditii excelente, dar vor putea face si economii in incalzirea locuintei”, a declarat Aurel Vlaicu, Director General Gealan Romania.

Nu este pentru prima data cand Gealan sprijina misiunea Habitat for Humanity Romania. Parteneriatul Gealan cu Habitat for Humanity Romania a inceput in 2010, prin construirea a 12 locuinte noi pentru familii defavorizate din Beius, judetul Bihor, iar in 2011 Gealan a susținut cel mai spectaculos eveniment de constructie din Romania, BIG BUILD 2011, prin care s-au ridicat din temelii 10 locuințe intr-un timp record de 5 zile, care au schimbat fundamental viata unei comunitati de familii sarace din Baltesti, județul Prahova.

Articole similare

Programul in Culise 17-23 August

Adina Meyers

Pestele in alimentatia copilului

Adina Meyers

Noblesse Interiors castiga doua premii speciale la Caminul 20 ani

Adina Meyers