LifeStyle

Caloriferele decorative sau Noua Arta a incalzirii

Radiatoarele primesc, in ultimii ani, roluri tot mai importante in designul de interior. Zilele in care acestea erau plasate sub ferestre, ascunse sub draperii sau panouri, incep treptat sa ia sfârsit – radiatoarele se impun astazi ca elemente decorative, integrate in designul general al spatiului, cu functii estetice bine conturate. Ele pot lua forme inedite, integrând inclusiv benzi LED ce creeaza o lumina indirecta, potrivita pentru cromoterapie sau ambianta. Prin inovatiile in materiale si design, radiatoarele s-au transformat in veritabile obiecte de arta care se contopesc in structura interioarelor contemporane – paleta de stiluri, materiale si functionalitati este atât de larga incât caloriferele actuale, de tip panel, vor deveni in curând desuete.

Delta Studio, furnizor de produse si sisteme complete pentru amenajari interioare prezent in 7 orase din România, este un promotor al celor mai noi tendinte in designul de interior si a integrat in portofoliul sau caloriferele de design, alaturi de o oferta completa pentru toate produsele necesare unei amenajari: de la finisaje (placi ceramice, mozaic, parchet) la mobilier si decoratiuni.

Caloriferele decorative sunt potrivite pentru fiecare spatiu al casei si au diferite forme si functionalitati, de la radiatoarele de tip port-prosop la orice tip de radiator orizontal sau vertical. De câteva decenii, câteva companii internationale s-au specializat in producerea de calorifere decorative, cu inalte calitati tehnice si estetice.

Cinier este o companie infiintata in Franta in 1975, specializata in designul si producerea de radiatoare contemporane cu un nivel superior de tehnica si design. Caloriferul Sculptural, expus in showroom-ul principal Delta Studio, este conceput ca un tablou contemporan – peste designul pur, sobru, este sculptat un relief de 3 cm. Royal Bain, expus si el in showroom, este un radiator de design, creat intr-un stil clasic francez. Modelul exclusivist aduce o nota artistica incaperilor, prin finisajul mineral unic. Ornamentatia cu volute este un melanj intre stilul haussmannian si Art Deco si poate fi patinata cu alb, aur sau argint. Oglinda poate fi argintie sau bronz, iar caloriferul este disponibil pentru alimentare cu energie electrica sau agent termic. Aplicarea barelor metalice creeaza un radiator de tip port prosop cu un design inedit.

IRSAP este o companie italiana ce a creat, la inceputul anilor ’70, colectia TESI, o reinterpretare a radiatoarelor ce urma sa devina arhetipala gratie finisajelor, formei si functionalitatilor iesite din comun. Modelele dezvoltate de italieni, ca Evo, Quadraqua sau Curval, dispun de elemente decorative speciale, care duc incalzirea la un nivel superior. Tratto (expus in showroom-ul Delta Studio) combina un design modern tridimensional (cu profil cu banda led), cu functia de port prosop. Este disponibil pentru alimentare cu energie electrica sau agent termic, inclusiv in versiuni cu control wireless.

Cordivari Design creeaza radiatoare menite sa devina protagoniste ale spatiului contemporan. Parte a grupului italian Cordivari, divizia Cordivari Design se preocupa de gasirea solutiilor tehnologice care sa sporeasca eficienta sistemelor de incalzire, combinându-le cu ideile celor mai importanti designeri. Aceasta alchimie de functionalitate si creativitate a dus la crearea unor produse de exceptie, ca radiatorul Sfere, premiat cu ADI Ceramics Design Award 2015. Jungle, creat de arhitectul Mariano Moron, este un radiator extrem de subtire disponibil in 80 de culori. Stradivari si Bridge, expuse in showroom-ul Delta Studio, impresioneaza prin designul lor geometric.

Antrax IT este o companie italiana specializata in producerea de radiatoare si seminee de inalta calitate, in colaborare cu designeri renumiti. Scudi (expus in showroom-ul principal Delta Studio) este un radiator impresionant, conceput de Massimo Iosa Ghini cu un design modern si minimalist, compus din elemente curbate, ca niste scuturi trapezoidale imbinate intr-o compozitie inedita. Oreste & Emma, proiectate de Andrea Crosetta cu formele iconice de baiat si fata, sunt create pentru zona de baie, in spatii publice sau private.

Minoa este o companie ce produce radiatoare inovatoare, dupa o tehnologie patentata ce permite fabricarea de structuri extrem de subtiri. Datorita acestui aspect, consumul de apa este redus de pâna la zece ori. Exista si radiatoare cu finisaje de oglinda, ce ofera astfel o functie suplimentara caloriferului de design. Materialele folosite sunt otelul dar si inoxul, inovatoare fiind renuntarea la stereotipul de port prosop tubular, in favoarea formelor originale, iar colectii ca Ecoplate, Plate 470 si Diagonal (prezente in showroom-ul Delta Studio) aduc o perspectiva complet noua asupra sistemelor de incalzire.

Pentru si mai multa inspiratie, vizitati www.deltastudio.ro
Showroom Principal – Bucuresti
Adresa: Strada Progresului, Nr. 1-3 (Intersectia Razoare), Sector 5
E-mail: office@deltastudio.ro

Related posts

Titan ofera copiilor dimineti energizante alaturi de Corn Flakes Fortza

Adina Meyers

4 metode prin care poti sa economisesti spatiu in bucatarie

Adina Meyers

Cum scapi în mod natural de mătreață

Adina Meyers