Culori deschise, mobilier din lemn cu finisaj natur sau albit si multe tesaturi naturale – acestea sunt ingredientele principale in amenajarea unei case prietenoase, cu atmosfera romantica.

Situata la 20 km distanta de Bucuresti, in Balotesti, intr-o zona de case, vila cu o suprafata de 680 de metri patrati a fost achizitionata de actualii sai proprietari in 2007. Tineri oameni de afaceri si parinti a doi copii, acestia au preferat, ocupati fiind, sa cumpere o casa gata construita. Desi are dimensiuni impresionante (600 de metri patrati utili si o amprenta la sol de 200 de metri patrati), repartizate pe trei niveluri (demisol, parter, mansarda), imobilul este impartit in doua locuinte, ceea ce face ca spatiul sa nu mai para atat de mare.

La parter se gaseste zona de zi, compusa din dining, living, bucatarie, un grup sanitar si doua dormitoare prevazute cu bai. La mansarda se afla dormitorul matrimonial cu baie proprie si camerele copiilor, care impart aceeasi baie.

Chiar daca proprietara stia foarte bine ce fel de decor isi dorea pentru noua locuinta, totusi si-a dat seama ca avea nevoie de ajutorul unui profesionist in amenajari. Si pentru ca auzise din mai multe surse de seriozitatea echipei La Maison, iar stilul de amenajare abordat de aceasta era exact ce isi dorea, s-a hotarat sa apeleze la serviciile ei.

“Colaborarea a decurs foarte bine. Proprietara, care a trait o lunga perioada de timp in Anglia, este indragostita pur si simplu de aerul romantic al stilului englezesc. Calatoriile ei in Franta au influentat si ele amenajarea. Astfel, rezultatul este un mix intre cele doua stiluri”, ne-a explicat designerul La Maison, Martine Claessens.

Desigur ca fiecare zona a casei a fost tratata individual. Pentru fiecare camera, designera a facut cate un colaj cu poze, insa cel care a dictat amenajarea a fost stilul englezesc.

Deoarece zona de zi, compusa din living, dining si bucatarie, formeaza un open-space, era necesar sa existe o armonie si o continuitate intre functiuni, dar in acelasi timp trebuia ca decorul fiecarei zone sa se concentreze pe un obiect. Astfel, in dining, centrul de interes il reprezinta masa pentru opt persoane impreuna cu bufetul, care echilibreaza compozitia; in bucatarie, insula din mijloc ii aduce laolalta pe toti ai casei, dimineata, la micul-dejun; in living, semineul si locul de discutie format din mai multe canapele si fotolii, protejat de o margine joasa din zidarie, asigura un cadru intim pentru petrecerea dupa-amiezelor.

Ca finisaje, s-au folosit parchet din lemn masiv de stejar cu finisaj natur si tapet Lewis & Wood cu imprimeuri discrete, Farrow & Ball, achizitionate prin La Maison.

Din punct de vedere cromatic, albul si nuantele de crem domina amenajarea. “Am preferat aceste culori pentru a obtine un interior primitor, cald si relaxant.”

La mansarda, unde dormitorul matrimonial este foarte spatios, a fost construit un zid de separare care nu ajunge pana la tavan, creandu-se astfel o zona de lectura relaxanta.

In ceea ce priveste mobilierul, dressingurile si corpurile pentru bucatarie au fost facute pe comanda, din lemn masiv vopsit in alb sau cu finisaj natur antichizat. Restul pieselor de mobilier – unele cu design retro, altele mai rustice – au fost achizitionate prin magazinul La Maison. Si corpurile de iluminat, alese pentru designul lor romantic, fie au fost luate prin La Maison, fie au fost aduse direct din Anglia.

Desi poate parea mult, amenajarea a durat doi ani. Proprietarii au preferat sa astepte gasirea celor mai potrivite materiale si piese de mobilier, chiar daca acest lucru a insemnat aducerea lor din alte tari. Efectul este insa cel asteptat: un camin prietenos si relaxant, o lume in care familia se regaseste perfect. 

Related posts

Renovarea locuinței pentru 2020: Cât cheltuiesc românii pentru reamenajarea dormitorului

Adina Meyers

Casa romaneasca prezentabila in stil italian

Adina Meyers

Coloreaza-ti casa!

Adina Meyers