LifeStyle

Caderea parului – cauze si solutii

Gasiti in fiecare zi par in baie, pe covoare sau pe haine? Sunteti ingrijorata de cat de multe fire de par raman pe pieptan sau pe perie la fiecare pieptanat? Ei bine, nu sunteti singura in aceasta situatie! Milioane de romani se confrunta cu probleme de cadere a parului si chiar cu alopecia, iar tratamentele pentru par sunt printre cele mai bine vandute produse din farmacii, hipermarketuri si saloane.

Cauzele caderii parului sunt diferite, insa – din fericire – modalitatile de tratament sunt si ele foarte variate.

 

De ce cade parul?

 

Inainte sa va ingrijorati in exces, e bine sa stiti ca exista si o cadere “normala”, naturala, a parului. Vorbim in acest caz despre aproximativ 60 – 100 de fire pe zi, o cadere ce asigura in mod natural regenerarea parului, fara insa sa pierdem din masa totala a acestuia. Caderea naturala a parului nu necesita niciun fel de interventie, insa atunci cand pierdem cantitati mari de par (peste 100 de fire pe zi), este necesar sa incepem sa ne gandim la folosirea de tratamente pentru caderea parului.

 

Extrem de utile in acest sens sunt produsele ce utilizeaza peste 95% substante de origine naturala si care nu contin parabeni si silicon, asa cum sunt cele de la Gerocossen, un nume cu traditie pe piata de produse cosmetice din Romania.

Unul dintre principalele motive ale caderii parului este agresarea sa zilnica cu produse si instrumente de styling, de la fixative si creme, pana la foehnuri de putere mare si placi pentru intins parul, ondulatoare si perii cu aer cald. Toate afecteaza structura firului de par, il deterioreaza si il rup, ceea ce necesita interventia cu poduse specifice pentru regenerarea parului.

 

Schimbarile sezoniere – primavara, dar mai ales toamna, parul nostru cade in cantitati mai mari decat cele normale, ca raspuns hormonal la variatiile de luminozitate. In general, caderea sezoniera a parului nu depaseste sase saptamani si nu este de natura patologica. In consecinta, nu este cazul sa va ingrijorati, insa puteti utiliza – in paralel cu administrarea de vitamine si cu respectarea unei diete sanatoase – si un tratament pentru cresterea parului, asa cum veti gasi in gama de produse cu chinina a expertilor de la Gerocossen, care sa va ajute sa va redobanditi calitatea si stralucirea parului.

 

Maternitatea – este si ea un motiv al caderii parului, mai mult de jumatate dintre femei trecand printr-o etapa de alopecie post-partum. Daca sunteti in aceasta situatie, nu intrati in panica, va veti recupera podoapa capilara in timp! Insa puteti ajuta procesul natural de regenerare a parului cu o serie de tratamente pentru par, in mod special cu un tratament pentru indesirea parului. Stralucirea si frumusetea pe care v-o confera maternitatea in mod natural, va fi astfel dublata de un par frumos, des si stralucitor.

 

Cand sa ne ingrijoram?

 

Este cazul sa ne ingrijoram in momentul in care caderea brutala a parului se instaleaza in afara situatiilor pasagere de mai sus, devenind astfel ceva patologic. Alopecia poate aparea ca urmare a unui tratament fizic, fie ca este vorba despre un regim sever, despre o boala sau despre anumite tratamente medicamentoase, sau ca urmare a unui proces psihologic special, precum perioade de stres intens, depresie sau chiar soc psiho-afectiv. In aceste cazuri, recomandarea principala este sa mergeti la un medic specialist, cu care sa discutati depspre tratamente specifice.

 

Related posts

Saint-Gobain Rigips primeste trofeul Superbrands Romania pentru a doua oara consecutiv

Adina Meyers

HOROSCOP 14 decembrie. Balanțele sunt inspirate în afaceri

Adina Meyers

Yalco serbeaza aniversarea centenarului Black&Decker si o crestere de 50% a afacerilor in Romania

Adina Meyers