Amenajari Interioare

Idei de pardoseală pentru refacerea scărilor de la casă

Îți amenajezi interiorul casei? Cu siguranță nici scările sau treptele interioare nu trebuie neglijate, mai ales dacă sunt îmbătrânite, deteriorate și aspectul lor lasă de dorit. Această zonă de trafic intens necesită o pardoseală realizată dintr-un material robust, care să fie și elegant, să se potrivească cu stilul de design interior al casei. 

Pentru a obține o scară armonioasă se ține cont de următoarele aspecte: 

• Se apelează la serviciile unui arhitect, care va face un proiect și va oferi și sfaturi, soluții personalizate în ceea ce privește stilul de design și materialele necesare; în acest fel se va obține și o garanție de minim 2 ani la întreaga lucrare• Se ține cont de design, acesta trebuie să fie plin de rafinament, să creeze o atmosferă caldă și confortabilă

• Întrucât estetica nu este totul, se analizează și sfaturile arhitectului pentru a avea o scară sigură, realizată cu materiale de calitate, alese și în funcție de bugetul stabilitde proprietar

• Se ține cont și de inovațiile tehnice, pentru a reduce poluarea fonică, sau riscul de a suporta scârțâiturile unor trepte realizate din materiale nepotrivite

• Se ia în considerare și tipul de parchet folosit pentru alte zone din casă – hol, camere

• Se caută materiale care sunt ușor de întreținut, care au rezistență și durabilitate în timp; acestea trebuie să fie în culori calde, ce sunt reconfortante.

Idei de pardoseală pentru scara interioară

Scara interioară poate avea diferite forme și poate fi realizată din diverse materiale: lemn, metal, piatră, aluminiu, sticlă, parchet laminat. Deși renovarea scării probabil se va face din motive de siguranță, totuși ea va contribui prin design, aspect și la reînnoirea decorului interior al casei. 

Scări din lemn masiv

Cu siguranță scările din lemn masiv, cum este stejarul, arată senzațional. Stejarul nu tolerează produsele pe bază de apă, deci ar trebui protejat cu un strat special din lac. Și scările din lemn de tec sunt elegante, în plus ele oferă confort și căldură la picioare. Materialele naturale precum lemnul masiv sunt în armonie cu mobilierul din lemn cu forme rotunjite. 

Scările din lemn masiv sunt în trend, oferă o alunecare controlată, au reliefuri discrete în lemn. Despre lemnul masiv se spune că are mici denivelări care acționează asupra punctelor de presiune ale tălpilor picioarelor și oferă un masaj când se urcă și coboară scările. Acest lucru creează o stare de bine în fiecare zi. 

Pe scara din lemn poate fi aplicat și un tratament cu lac pentru a proteja lemnul împotriva impactului și petelor. Scara din lemn se potrivește la toate tipurile de case și vile, începând de la stilul clasic și până la cel contemporan. 

Parchetul laminat

Această variantă a devenit foarte populară în ultimii ani. Parchetul laminat este ușor de instalat, durabil și accesibil ca preț. Se poate alege parchet laminat de 12 mm în varianta premium sau parchet laminat de 12 mm rezistent la apă. Aceste variante se găsesc pe ZGS.ro.   

Pardoseala din vinil de lux

Acest material în varianta de lux este potrivit pentru scări pentru că este ușor de instalat, simplu de curățat și nu este alunecos. Când se cumpără vinil se poate opta pentru diferite tipuri – foi, plăci și scânduri. 

Mocheta sau covorul

Acest material de acoperire al treptelor este o alegere bună pentru că are tracțiune adecvată și nu alunecă. În plus se poate alege un covor moale, care este confortabil pentru picioare. Această opțiune nu este costisitoare, deci poate fi o alegere bună pentru orice buget. Covorul nu se curăță la fel de ușor ca parchetul laminat, dar poate fi eliberat de praf și murdărie destul de rapid, cu aspiratorul. După un timp, acesta se poate deteriora și trebuie înlocuit. 

Scări din beton, metal și alte materiale

Pentru lucrările de renovare care trebuie efectuate la scări, cum ar fi treptele din gresie, piatră, marmură, beton sau metal, trebuie apelat la meșteri care sunt calificați în acest domeniu. 

Scara placată cu beton este în stil contemporan și industrial, ea poate fi acoperită la final cu parchet laminat. Pentru a renova o scară din metal, meșterul va verifica punctele de sudură, mai ales pe acelea care sunt mai solicitate și la final îi va aplica și un tratament de lustruire, pentru a avea un aspect finisat perfect. Și scara din metal poate fi acoperită cu lemn sau parchet laminat, pentru confortul acustic, pentru a nu fi prea zgomotoasă când este utilizată.

Related posts

Cum influenteaza fermitatea saltelei calitatea somnului

Adina Meyers

Workspace Studio își extinde portofoliul de produse către zona de retail, după o creștere pe segment de 200% pe fondul muncii remote

Adina Meyers

Accesorii cu design inovator pentru bucătărie

Adina Meyers