Pentru a da un randament cât mai bun în viața de zi cu zi ai nevoie în primul rând de un somn odihnitor. Somnul îți este influențat de dormitorul tău, în principiu de patul în care dormi, astfel că trebuie să alegi dimensiunea potrivită, calitate și rezistență cât mai sporite și nu în ultimul rând să faci alegerea potrivită în ceea ce privește salteaua. Aceasta trebuie să fie una potrivită greutății tale, întrucât oamenii cu o greutate mai mică au nevoie de o saltea mai moale, iar cei cu o greutate medie și peste medie au nevoie de saltele mai tari. Problemele precum durerea de spate, multe treziri pe parcursul nopții, dar și faptul că te trezești mai obosit decât adormi sunt cauzate de dimensiunea patului și implicit de saltea.

Cazul în care îți vei cumpăra un pat single este doar acela când nu ai altă variantă din cauza spațiului. În restul cazurilor, când spațiul îți permite, este recomandat să alegi un pat de dimensiuni 140X200, 160X200, 180X200 etc raportat la dormitorul de care dispui. Așadar dacă dimensiunea dormitorului îți permite, atunci tu să alegi un pat dublu pentru a avea parte de un somn odihnitor. Iar în cazul în care ești mai agitat în somn, te asiguri în acest mod că nu vei cădea din pat, ceea ce îți poate determina agitație și oboseală pentru următoarea zi.

Paturile de dimensiuni de peste 160X200 sunt potrivite părinților care dorm cu copiii și prin urmare au nevoie de mult mai mult spațiu și de un somn mai odihnitor atât cât se pot bucura de el. Și copiii, la rândul lor trebuie să aibă spațiu suficient, chiar dacă sunt mici nu trebuie să se simtă sufocați.

După ce faci alegerea potrivită pentru a avea parte de un somn odihnitor, urmează pasul în care potrivești patul cu celelalte obiecte din cameră. De fapt cel mai indicat este să cumperi patul si apoi să alegi dressingul, noptierele, draperiile. Trebuie să faci o alegere de care să nu te plictisești, care să te încânte și să îți dea o stare de bine. De asemenea trebuie să ai în vedere spațiul, să fie suficient întrucât un dormitor aglomerat îți va provoca stres și vei avea în mod sigur un somn neliniștit. Așadar dacă îți dorești un pat imens, deși este o alegere bună pentru confortul tău, trebuie să ții cont de dimensiunea camerei tale, pentru a nu-ți transforma dormitorul într-un spațiu aglomerat.

Caracteristicile pe care trebuie să le întrunească un pat potrivit sunt următoarele, rezistență, funcționalitate, să îți ofere relaxare și să-ți fie plăcut vizual, întrucât plăcerea de a folosi un obiect pornește de la aspectul pe care îl are acesta, dacă acesta te încântă îl vei folosi cu drag și te vei simți confortabil în el. Așadar trebuie să alegi și în funcție de aspect, pentru a fi complet pe gustul tău.  Pentru a face alegerea potrivită, poți arunca o privire peste gama largă de paturi pentru dormitor de pe hobbymobila.ro, paturi tapitate sau paturi din lemn, cele cu spațiu de depozitare sau fără, vei găsi cu siguranță un model pe gustul tău. 

Related posts

Casa in Vietnam: oaza de verdeata si locuire contemporana

Adina Meyers

SIMPLEXIO, o alternativa futurista la designul de interior contemporan

Adina Meyers

Miele lansează o nouă gamă de mașini de spălat rufe profesionale cu un nou sistem de închidere a ușii, unic pe piață

Adina Meyers