LifeStyle Retete

Briose de post cu mere, nuci si dovleac

Briose de post cu mere, nuci si dovleac – un desert simplu si perfect alaturi de o ceasca de cafea sau ceai. Va recomandam sa folositi mere golden sau mere ionatane pentru aceasta reteta.

Ingrediente:

350 g faina

100 ml ulei

250 ml suc de portocale

100 g indulcitor

1 banana foarte coapta

1plic praf de copt

150 g nuci

3 mere

¼ lingurita scortisoara

150 g dovleac

2 linguri indulcitor

1lingura zeama de lamaie

scortisoara

Citeste si: Clatite de post umplute cu dulceata de afine

Instructiuni:

1. Curatam merele de coaja si cotor, le taiem cum ne place (eu am preferat lamele subtiri) si le presaram cu putin indulcitor. Banana se paseaza cu o furculita sau intr-un blender, impreuna cu sucul de portocale. Punem impreuna piureul de banane, sucul de portocale, indulcitorul si uleiul, apoi le amestecam bine 2-3 minute.

2. Adaugam faina, praful de copt, scortisoara si nucile taiate cu cutitul (vrem sa ramana bucatele mai mari). Amestecam doar cat sa obtinem o compozitie omogena, pe care o punem in forme de briose unse cu putin ulei. Merele se pun deasupra, pe o jumatate din briosa.

3. Bagam la cuptor, la 180-190 de grade, pentru aproximativ 35 de minute (trebuie testate ca sa fim siguri ca sunt coapte).

4. Intre timp m-am ocupat de dovleac: l-am curatat, l-am taiat cubulete, apoi l-am pus intr-o tigaie cu 2 linguri de indulcitor, putina zeama de lamaie, scortisoara si jumatate pahar de apa. Am gatit cu capac, pana cand nu mai era deloc apa, iar dovleacul era patruns. Dupa ce apa s-a evaporat mai tinem pe foc mic 2-3 minute, amestecand mereu cu o spatula. Servim briosele cu putin dovleac pe ele. 

Material preluat de pe www.iria.ro

Related posts

Programul Muzeului National de Arta al Romaniei de sarbatori

Adina Meyers

Tendințe de primăvară 2019 – Lips Up Hyaluron Volume Lip Booster

Adina Meyers

Inaugurare Gloria Jean’s Coffees Traian

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe