LifeStyle

BIJUTERIILE PENTRU COPII, PUNTE PESTE ANI

Cadou de bun venit pe lume, botez, zi de naștere, 1 Iunie, Crăciun, iepurașul de Paște, Zâna Măseluță, sunt atât de multe ocazii pentru a-i răsfăța pe cei mici și de fiecare dată aceeași grijă: să alegem ceva care să rămână ca amintire peste ani. Ceva care să nu sfârșească în numeroasele coșuri cu jucării. Ceva mai mult decât o hăiniță pe care să o poarte vreme de două luni. 

Părinți, bunici, nași, unchi și mătușe, mulți dintre noi ne-am găsit la un moment dat într-o astfel de ipostază. Una dintre opțiunile pe care le avem la îndemână o reprezintă bijuteriile pentru copii. Dar sunt bijuteriile un cadou potrivit pentru cei mici sau este doar vanitatea celor din jur răsfrânsă asupra celor mici?

Desigur, când vine vorba despre factorul estetic, linia de demarcație dintre bun gust și exagerare este trasă de fiecare noi, în funcție de cum dorim să ne definim, să ne exprimăm ori să ne simțim noi bine. Cu toate acestea, o recomandare din partea unor creatori de bijuterii cu vechime în domeniu, poate fi prezentată ca mic îndrumar în ceea ce înseamnă bijuteria pentru copii

Sunt bijuterii anume create pentru ei, cu atenție sprită la finisaje și cu elemente de siguranță suplimentare fată de bijuteriile pentru aduți: sisteme de închidere cu protecție a cerceilor prin înșurbare cu căpăcel prin care tija care trece prin ureche nu poate va deranja la purtare, spre exemplu. Cerceii cu tortițe sunt extrem de ușori, tocmai pentru a nu simți că îi au în urechi, pentru a nu trage de ei, dar și sisteme de închidere care împiedice desfacerea accidentală. Sau, în cazul brățărilor, verigi de legătură care să se desfacă în cazul unei agățări foarte purtenice, pentru a nu leza pielea. Desigur, vorbim și de aliaje fără conținut de cadmiu sau nichel, metale care ar putea da reacții alergice. 

Exceptând cerceii fetițelor, deviniți cumva o tradiție care rămâne extrem de răspândită, brățările sunt încă unul dintre accesoriile pe care cei mici le pot purta fără a deveni ostentativi și pe care noi le putem oferi cu încredere. Un charm prins de un șnur, ori simboluri așezate pe o brățară din aur, mașinuțe, fluturi, inimioare, nave spațiale și ursuleți, o plăcuță gravată cu inițialele celui care o va purta sunt opțiuni pe care le avem atât pentru fetițe cât și, dar mai ales, pentru băieței. Căci în cazul băiețeilor nu avem foarte multe opțiuni la îndemână, brățara fiind, de altfel, singura care se poate preta la purtare continua. 

Restul bijuteriilor pe care le veți găsi în magazinul online MOSV, Mă Ofer Să Visez sunt: broșe, rozaii, ori mici coliere sau chiar inele pentru fetițe. Sunt genul de cadouri pe care le numim bijuterii de familie, bijuterii pot fi purtate când și când, dar care cu siguranță, au o altă proprietate mult mai însemnată decât cea de accesoriu – legătura creată între cel care oferă și cel care primește bijuteria, o punte peste ani. Sunt obiecte care vor fi păstrate în caseta de bijuterii a familiei timp în care vor lua forma unei amintiri de valoare. Va fi amintirea ta, legătura dintre voi, punctul care unește trecutul cu prezentul și care va merge către viitor, o bijuterie fiind mereu, cu ușurință, transmisă de la o generație la alta.


Indiferent că vorbim de o piesă de 250 de lei ori de una de 800 de lei cu diamante, bijuteriile pentru copii pot fi o astfel de punte de legătură peste ani, o legătură de durată, o amintire vie între momente atât de îndepărtate în timp. Iar emoția pe care acestea o înglobează, pe care o strâng și o cresc în jurul lor, este cu adevărat unică. Pentru că tocmai aceasta este puterea ascunsă a bijuteriilor, pentru că astfel se creează tradițiile, pentru că astfel se cultivă bijuteriile de familie. 

Dacă te regăsești în acest concept, te așteptăm în lumea MOSV, Mă Ofer Să Visez, cu sute de modele de bijuterii din aur pentru copii, lucrări special concepute pentru cei mici consiliere pentru a transforma cadorile în amintiri de durată. 

Related posts

Clinica de psihologie Dr. Ion Duvac a inchiriat o vila istorica, de 820 mp, in zona Cismigiu

Adina Meyers

Avantajele și dezavantajele principalelor tipuri de uscător de rufe

Adina Meyers

Restaurantul McDonald’s Romana – un nou concept in Romania

Adina Meyers