LifeStyle

Berea, mai bună pentru tratarea durerilor decât paracetamolul

Două halbe de bere sunt mai eficiente în calmarea durerii decât un analgezic clasic.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Greenwich, două halbe de bere reprezintă un ”medicament” mai eficient împotriva durerii decât paracetamolul.

Două halbe de bere pot să reducă intensitatea disconfortului fizic cu 25%. Crescând concentraţia de alcool din sânge cu aproximativ 0.08%, această băutură oferă organismului ”o mică ridicare a pragului de rezistenţă la durere” şi, din acest motiv, contribuie la o ”reducere – între moderată şi consistentă – a intensităţii durerii”, afirmă autorii cercetării.

Alcoolul poate fi comparat cu medicamentele opioide precum codeina, iar efectele sale sunt mai puternice decât cele generate de paracetamol.

Totuşi, experţii au lansat şi un avertisment în această privinţă şi au spus că rezultatele noului studiu nu înseamnă că alcoolul este întotdeauna benefic, mai ales atunci când este consumat în exces.

Related posts

Casa modernă cu accente clasice

Adina Meyers

Raportul de Responsabilitate Sociala al Grupului VELUX pentru anul 2012 anunta investitii majore

Adina Meyers

Saptamana aceasta, da farmec serilor tale la Palatul Noblesse – Lifestyle Palace!

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe