Calatorii LifeStyle

5 măsuri care te ajută să călătorești (aproape) GRATIS

Oamenii vor călători întotdeauna, atât timp cât pot face asta. Pandemia de coronavirus a schimbat, totuși, felul în care vor arăta vacanțele din acest an, orientându-ne mai mult decât de obicei înspre destinații mai apropiate sau durate mai scurte ale concediilor.

Studiile arată că vacanțele în interiorul țării vor fi mai multe decât în anii trecuți, dar regiunile care se bazau pe veniturile din turism devin creative în a-i atrage pe călători, oferind facilități financiare sau de alte tipuri.

1.Unele regiuni își propun să reducă din costurile privind cazarea

Manlio Messina, consilier pe teme legate de turism în Sicilia, a anunțat o inițiativă care își propune să încurajeze călătoriile către insula italiană. Turiștii din alte țări care vor rezerva două nopți de cazare vor beneficia de încă una fără costuri suplimentare, iar cei care vor rezerva șase nopți vor primi încă două gratis.

O măsură similară a fost anunțată și pe cealaltă parte a oceanului, în Cancún, Mexic. Întreaga strategie de marketing este construită în jurul numărului „2”, multe hoteluri sau alte companii din zona turismului unindu-se pentru a lansa acest plan atractiv.

Câteva exemple includ extinderea gratuită a cazării cu încă 2 nopți pentru cei care au rezervat alte 2 nopți, sau o ședere gratuită pentru 2 copii atunci când 2 adulți rezervă cazarea. Companiile de închiriere de mașini sunt și ele parte din proiect, oferind 2 zile gratuite celor care fac o rezervare pentru alte 2 zile.

Un alt trend global este anticipat în legătură cu închirierile pe termen scurt (mai ales prin Airbnb, Booking, sau alte platforme). Restricțiile de călătorie având un impact considerabil asupra lor, proprietarii și administratorii unor astfel de locații trebuie să își recupereze cât mai rapid din pierderi, ceea ce va conduce către oferte incredibile, mai ales în primele luni după relaxarea măsurilor limitative.

Analiștii se așteaptă ca unitățile Premium să fie închiriate mult mai ieftin decât înainte, pentru a crește cererea. Companiile de stocare de bagaje conectate direct la această parte a pieței, precum LuggageHero, oferă, de asemenea, vouchere de reduceri pentru a ajuta călătorii să se bucure de orașe fără alte impedimente.

2. Unele țări își propun să reducă din costurile privind zborurile

Agenția de Turism Japoneză a anunțat o campanie numită „Go To”, care ar putea începe în luna iulie și care ar reduce o parte din costurile de călătorie în interiorul țării. Măsura este privită ca un ajutor important pentru industria locală de turism ce a suferit pierderi uriașe după amânarea Jocurilor Olimpice până în 2021 și extinderea restricțiilor de călătorie pentru aproximativ 70 de naționalități.

Datele guvernamentale arată o scădere de 99.9% pentru luna aprilie 2020 (față de aceeași lună din 2019) a străinilor estimați că ar fi călătorit în Japonia.

Sicilia plănuiește, de asemenea, să plătească jumătate din costurile călătoriilor cu avionul pentru turiștii care își vor petrece vacanța în acel teritoriu. Sectorul turistic reprezintă 13% din Produsul Intern Brut al țării, iar guvernul încearcă să salveze cât mai mult din pierderile provocate de restricțiile de călătorie.

Grecia plănuiește să elimine Taxa pe Valoare Adăugată pentru sectorul de transport, ceea ce înseamnă că zborurile, călătoriile cu autobuzul și cu trenul vor fi mai ieftine.

O altă măsură pentru a crește încrederea în sectorul turistic este discutată în guvernul cipriot, care plănuiește să returneze costurile de călătorie dacă un turist va fi testat pozitiv după vizitarea țării, ceea ce ar aduce o siguranță suplimentară și ar crește cererea din acest domeniu.

3. …sau vor oferi mai mult timp pentru călătorii

Prim-ministrul al Noii Zeelande, Jacinda Ardern, încurajează patronii companiilor și managerii să se gândească mai mult la flexibilitatea programului de lucru, oferind săptămâni de lucru de 4 zile (deci un weekend de 3 zile). Această abordare ar crea oportunitatea ca oamenii să călătorească mai mult și să fie mai productivi în orele în care muncesc, ceea ce ar ajuta la reclădirea economiei prin turismul local.

4. Mai mult confort prin locuri din mijloc libere

Multe companii aeriene păstrează locul din mijloc liber ca măsură de siguranță suplimentară, dar este clar că această măsură nu poate fi implementată pe o perioadă lungă de timp, datorită impactului financiar.

Totuși, Delta Airlines au confirmat că vor continua să blocheze locurile din mijloc până la finalul lunii septembrie, iar în ceea ce privește aeronavele cu doar două locuri alăturate, câteva scaune de lângă culoar vor fi păstrate neocupate.

JetBlue va bloca, de asemenea, locurile din mijloc până cel puțin pe 6 iulie, iar American Airlines va oferi pasagerilor posibilitatea de a nu se îmbarca dacă un avion este ocupat la capacitatea maximă și să aștepte pentru un zbor ulterior, mai puțin aglomerat.

Unele parcuri tematice din Europa gândesc în același fel, un exemplu fiind The Europa-Park (Germania) care păstrează fiecare al doilea loc liber în trenulețele sale, pe lângă alte reguli de igienă care permit reluarea activității.

În plus, primele faze ale reclădirii turismului vor presupune ca operatorii să se concentreze mai mult pe atragerea clienților decât pe sporirea profitului, iar directorul executiv al Ryanair Group a anunțat deja un „război al ofertelor” pentru a stimula cererea.

5. Intrări gratuite și alte facilități

Bulgaria este renumită pentru stațiunile ieftine de la malul Mării Negre, dar călătorii vor putea cheltui chiar mai puțin în vara acestui an, multe plaje având acces gratuit și oferind fără taxă umbrele și șezlonguri.

Sicilia oferă, de asemenea, intrări gratuite la diferite muzee și situri arheologice, inclusiv Valle dei Templi din Agrigento și Villa Romana del Casale.

Related posts

Laboratorul Mobil IKEDOO: 200 de copii vor construi un OZN gigantic in Bucuresti

Adina Meyers

Pentru masa de Crăciun: 4 aperitive savuroase

Adina Meyers

Maraton de teatru la Sibiu: actorul George Constantinescu pune in scena one man show-ul PAM-PAM timp de 25 de ore non-stop

Adina Meyers