Amenajari Interioare Home Practic

Beneficiile parchetului stratificat: ideal pentru încălzirea în pardoseală

Când vine vorba de amenajarea pardoselii românii aleg tot mai mult parchetul stratificat, în culori deschise şi cu plăci de dimensiuni mari,

Diferența principală dintre parchetul stratificat  și parchetul clasic (masiv) este structura. Parchetul stratificat  este construit din 3 straturi de lemn suprapuse, cu fibra orientată la un unghi de 90 de grade.

Stratul superior al parchetului este confecționat din lemn nobil, iar stratul median și cel de închidere sunt, de asemenea, realizate 100% din lemn. Bradul, pinul sau molidul sunt folosite pentru construcția stratului median, în timp ce aceleași tipuri de lemn sunt folosite pentru stratul de închidere.

Rezistent la umezeală

Parchetul stratificat este tot mai des ales de români, în special cel din stejar, datorită proprietăţilor sale şi a multiplelor avantaje faţă de cel din lemn masiv sau cel laminat. Parchetul stratificat nu ”lucrează în timp”, comparativ cu cel din lemn masiv, a cărui stabilitate dimensională depinde de umiditatea lemnului. De asemenea, este mai rezistent la umiditate decât cel din urmă, foarte rezistent la zgârieturi şi cu un aspect elegant.

În ceea ce priveşte achiziţiile de parchet stratificat, cel mai căutat tip este cel triplustratificat, cu un strat nobil din lemn natural de 3,5 mm. Acesta are avantajul de a fi folosit pentru încălzirea prin pardoseală, spre deosebire de cel din lemn masiv.

Montajul, pas cu pas

Parchetul startificat poate fi montat și ca proiect DIY, dar nu este la fel de simplu ca la cel laminat. Trebuie să aveți ceva cunoștinte și e bine sa vă documentați foarte bine înainte de a începe. Sau, mai bine, apelați tot la echipe de profesioniști.

Pregătirea stratului suport este foarte importantă, fiind necesar ca acesta să nu prezinte denivelări mai mari de 3 mm, să fie curat şi uscat. De asemenea, trebuie lăsat un spaţiu de dilataţie, iar de regulă se folosesc pene distanţiere în momentul instalării plăcilor, al căror sistem de îmbinare trebuie înlăturat pentru cele dinspre perete. După montajul plăcilor, penele de distanţiere sunt eliminate şi se montează plintele şi pragurile.

Related posts

Case de vânzare în Galați: Programul „O familie, o casă” se va transforma în „O nouă casă”. Cu ce schimbări vine

Adina Meyers

Alege semineurile pentru un plus de personalitate al casei tale

Adina Meyers

Parchetul laminat: caracteristici şi avantaje

Adina Meyers